'Gülen’in iadesi sürecini başlattık'

Düzenleyen:
'Gülen’in iadesi sürecini başlattık'

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Binali Yıldırım, Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iadesine ilişkin “Bütün bu hukuki süreçlerin zaman kaybetmeden yürümesi ve milletimizin istediği sonucun ortaya çıkması” lazım dedi.

Yıldırım’ın konuşması özetle şu şekilde: Size ve heyetinize bu ziyaret sırasında, başta 15 Temmuz darbe girişimi olmak üzere, bölgesel konularda fikir alışverişinde bulunma fırsatı yakaladık. ABD - Türkiye ilişkilerinin çok uzun tarihî bir geçmişi var. Zaman zaman yaşanan olaylarla bu köklü ilişkilerin yara alması ve olumsuza dönüşmesini asla müsaade etmememiz gerekiyor. Sayın Biden sizin de ifade ettiğiniz gibi, bu alçak darbe girişiminin başı olan, darbenin azmettiricisi olarak bildiğimiz düşündüğümüz Fethullah Gülen’in aramızdaki anlaşmalar tahtında, gerekli işlemlerin yapılıp ve ülkemize iadesi sürecini başlatmış bulunuyoruz. Bu konuda gerek hükümetimize gerekse Türk halkına yönelik samimi açıklamalarınız sürecin sağlıklı işlemesi bakımından hayati öneme sahip. Bizim buradaki en büyük beklentimiz, bütün bu hukuki süreçlerin zaman kaybetmeden yürümesi ve burada milletimizin beklentimizi, beklentisi olan sonucun ortaya çıkmasıdır. Amerika’nın bu hareketi hiçbir zaman tasvip etmeyeceğini biliyoruz.  Sizin ABD hükûmeti olarak, sayın başkan Obama ve sizin diğer yetkililerin bu konuda beyanatları bizim için esastır. Bizim iki hassasiyetimiz var. Suriye’nin toprak bütünlüğünün muhafaza edilmesi. Türkiye güney sınırlarında yeni bir Kürt oluşumunu asla ve asla kabul etmiyor. Bunu ulusal güvenliğimiz için tehdit olarak görüyor” dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...