HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Terörün kaynağını kurutacağız'

Düzenleyen: /
'Terörün kaynağını kurutacağız'
Çavuşoğlu, Haber

POLİTİKA Haberleri

Çavuşoğlu, “Sınırımız DAEŞ’ten temizlenecek. YPG de hemen Fırat’ın doğusuna geçmeli. Amerika söz vermişti, yoksa gereğini yaparız” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cerablus operasyonuyla ilgili olarak, “Amacı DAEŞ terör örgütünü sınırımızın diğer tarafından temizlemektir. Kuzeyden aşağıya doğru süpürmektir” diye konuştu. Suriye Demokratik Güçleri (SDF) içindeki YPG unsurlarının da bir an evvel Fırat’ın doğusuna geçmesi gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, “Amerika da bunun sözünü verdi. Aksi takdirde biz Türkiye olarak gereğini yaparız” dedi. ABD’nin söz verdiği HIMARS’ların henüz Türkiye’ye ulaşmadığını kaydeden Çavuşoğlu, “Ama elimizdeki tüm imkânlarla bu mücadeleyi sürdürüyoruz. ÖSO da buraya girdi. Tanklarımız da bu geçişleri garanti altına almak için gerekeni yapıyor. PKK ve YPG’nin de bir farkı yok zaten. Çünkü Ankara’daki son 2 terör saldırısının sorumluları, Suriye’deki PYD kamplarından geldi. Esasen bizim amacımız bataklıktaki sivrisinekler değil, bataklığı kurutmaktır ve Türkiye’ye karşı oluşan tehditleri ortadan kaldırmaktır” ifadelerini kullandı. 

BU SİLAHLAR NEREDEN?

DAEŞ’in Türkiye’ye yönelik kanlı saldırılarına dikkat çeken Bakan, “DAEŞ bu silahları nereden buluyor? Kim veriyor? Hadi ilk başta işgal ettikleri yerlerdeki güçlerden elde ettiler. DAEŞ’in silahı azalmıyor ki? Bunu sorgulamaz lazım” dedi. PYD’nin açıklamalarına da tepki gösteren Çavuşoğlu, “Onlar bugüne kadar DAEŞ’le mücadele ettiğini iddia etmiyor muydu? Bizim DAEŞ’e karşı mücadelemizden niye rahatsız? Esasen kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bizim müttefiklerimize anlatmaya çalıştığımızı itiraf ediyor, ‘Benim derdim DAEŞ’le değil. Benim kendi ajandam var, burada bir kanton oluşturmak istiyorum, Kürt devleti kurmak istiyorum’ diyor. Amacı DAEŞ’le mücadele etmek olsa, Suriye’nin bütünlüğü olsa, DAEŞ’le mücadele eden bir operasyona karşı çıkmaz, destek verir. PYD’nin gizli ajandası ortada” şeklinde konuştu. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...