HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bakan Çelik: Net tarih verilmezse anlaşmayı hayata geçirmeyeceğiz

Düzenleyen: /
Bakan Çelik: Net tarih verilmezse anlaşmayı hayata geçirmeyeceğiz
AB Bakanı Çelik, Vize, Haber

POLİTİKA Haberleri

AB Bakanı Çelik, "Eğer vize serbestisi konusunda net bir tarih verilmezse yeni mekanizmaları örneğin geri kabul anlaşmasını yürürlüğe koymak gibi konuları kesinlikle hayata geçirmeyeceğiz" dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, "Vize serbestisi konusunda net bir tarih bekliyoruz. Eğer vize serbestisi konusunda net bir tarih verilmezse yeni mekanizmaları örneğin geri kabul anlaşmasını yürürlüğe koymak gibi konuları kesinlikle hayata geçirmeyeceğiz" açıklamasını yaptı.

İKİ BAKAN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Almanya'nın Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth ile Bilkent Otel'de biraraya geldi. Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında Bakan Çelik, Almanya hükümetine teşekkür ederek konuşmasına başladı.

"AB LİDERLERİ TÜRKİYE İLE YETERLİ BİR DAYANIŞMA GÖSTERMEDİLER"

Bakan Çelik, "Darbe girişiminden sonra çeşitli vesilelerle açıkladık. AB ile ortak değerlerimiz olan demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü konusunda her zaman dayanışma içerisinde olmalıyız. Fakat maalesef darbe girişimi gerçekleştikten sonra AB liderleri Türkiye ile yeterli bir dayanışma göstermediler. Türkiye kendi demokrasisini koruyacak, kendi değerlerine sahip çıkacak güce ve kapasiteye sahiptir. Bu ziyaretlerin sadece sembolik anlamı olabilirdi.

"SON DERECE KIYMETLİ OLACAKTI"

O da şu; dünyanın ekonomik ve siyasi krizerin içinden geçtiği bir dönemde Türk halkı kendi demokrasisine sahip çıkmak için bu kadar güçlü bir şekilde sahip çıkmışken paylaştığımız ortak değerler açısından tüm bölgeye güçlü mesajlar verilmesi söz konusu olabilirdi. Ortadoğu'nun etnik ve mezhep temelinde ciddi krizlerin, iç savaşların içinden geçtiği bir zamanda halkının yüzde 99'u Müslüman olan bir Türkiye'de bu mesajların verilmesi son derece kıymetli olurdu.

"TÜRKİYE BİRİNCİ SINIF AVRUPA DEMOKRASİSİNE SAHİPTİR"

Bu darbe girişimi vesilesiyle görülmüştür ki Türkiye birinci sınıf Avrupa demokrasine sahiptir. Halkımız tankların, F-16'ların karşısına çıkarak demokrasimizi korumuştur. Zaman zaman bazı yabancı basın yayın organları biz onlara haber demiyoruz kara propaganda düzeyinde Sayın Cumhurbaşkanımızla ilgili diktatör ya da otokrat gibi ifadeler kullanılıyor . fakat göründüğü gibi dünyanın her tarafında diktatörler halklarına karşı tankların arkasında saklanırlar ama Türkiye Cumhuriyeti'nin halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı halkıyla beraber tanklara karşı direnmiştir.

"TÜRK HALKI TARİHİ YENİDEN YAZMIŞTIR"

Parlamento bombalanmasına rağmen bombaların altında TBMM'nin kahramanca tutumuyla açık tutulmuştur. Milletvekilleri kendi parlamentolarına sahip çıkmışlardır. Bunların hepsi tarihe geçmiştir. Ama en önemlisi Türk halkı demokrasi tarihini yeniden yazmıştır" diye konuştu.

"VİZE TARİHİ VERİLMEZSE..."

"Eğer vize serbestisi konusunda net bir tarih verilmezse yeni mekanizmaları örneğin geri kabul anlaşmasını yürürlüğe koymak gibi konuları kesinlikle hayata geçirmeyeceğiz."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...