Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Başbakan: Ya istiklal ya ölüm

Düzenleyen:
Başbakan: Ya istiklal ya ölüm

POLİTİKA Haberleri

Bulgaristan Başbakanı Borisov'la ortak basın toplantısı düzenleyen Başbakan Binali Yıldırım, Şırnak'taki terör saldırısıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım, Bulgaristan Başbakanı Borisov'la ortak basın toplantısı düzenledi. Ortak basın toplantısında Cizre'deki terör saldırısına değinen Yıldırım "Kurtuluş Savaşı'nda Gazi'nin dediği gibi 'Ya istiklal ya ölüm' ve 79 milyonun kardeşliğine kast eden bu alçaklara her türlü hak ettikleri cevabı vereceğiz" dedi. Mülteci sorunu konusunda Avrupa'yı uyaran Başbakan Yıldırım'ın açıkalamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Bugün büyük bir eseri tamamlayıp milletimizin hizmetine sunarken kalleş terör örgütü bildik icraatlarını yapmaktan geri durmadı. Milletimizin geleceği için, ülkemizin refahı için 2023 hedeflerimizin yılmadan bir yandan çalışacağız. Yeni projeleri hayata geçireceğiz bir yandan da bu ülkenin başına bela olan terör örgütünü çökerteceğiz.

Avrupaya mülteci uyarısı
Bu sorunun bölgelesel ve küresel bir sorun olduğunu akıldan çıkarmamalıyız. Avrupalı dostalarımızın daha fazla sorumluluk alma zamanı gelmiştir geçmektedir. Ekim ayı sonunda vize serbestisi anlaşmasının mutlaka sonlandırılması hayati bir öneme sahiptir. Bu anlaşmaların bir şekilde yapılamaması halinde mülteci sorunu artık Türkiye'nin sınırları içinde değil bütün Avrupayı ilgilendirecek bölgesel bir konuya dönüşecektir.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.Konak Mahallesi Cizre-Şırnak karayolu üzerindeki Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliğine yaklaşık 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı gerçekleştirildi.Saldırıda Çevik Kuvvet Grup Amirliği binasında büyük hasar oluştu.11 polis şehit oldu, 78 kişi yaralandı Şırnak'ın Cizre ilçesinde polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre, 11 polis şehit oldu, 78 kişi yaralandı. 

Yaralılardan bazıları helikopterle çevre illerdeki hastanelere sevk edildi. Yaralıların bir bölümü ise Cizre Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yayın yasağı getirildiRTÜK, Başbakanlığın yazısı ile Cizre'deki terör saldırısına ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini bildirdi.Çatışma sesleri duyulduSaldırının ardından, güvenlik güçlerinin karşılık vermesinin ardından çatışma çıktığı öne sürüldü. Şırnak-Cizre karayolu kapatıldıGerçekleştirilen terör saldırısının ardından, Şırnak-Cizre yolunun kapatıldığı öğrenildi.Bakan Akdağ'dan açıklamaSaldırı sonrası ilk açıklamayı yapan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 4'ü ağır 70 kişinin yaralandığını duyurdu. Akdağ, şunları söyledi:"Cizre'de şehitlerimiz var. 4'ü ağır 70 yaralı var. Şehit sayısı ile şu anda size net bilgi veremem Şırnak Valiliği size net bilgiyi verecek. Biz Sağlık Bakanlığı olarak bu gibi durumlarda daha çok yaralılarla ilgileniyoruz.

Helikopter ambulanslarımız anında olay yerine gittiler. Umut ediyorum ki şehit sayımız artmaz ama söylediğim gibi bütün bu saldırılar Türkiye'nin kalkınma hamlesini Türkiye'nin huzura koşmasını engelleyemeyecek. Milletçe birlik içerisinde bu saldırılara karşı durmalıyız. Kim hangi siyasi partiden olursa olsun çok küçük marjinal gruplar haricinde birlikte dayanışmamızı gösteriyoruz."Sağlık Bakanlığından 'acil' çağrıSağlık Bakanlığından, Şırnak Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliği binasına bomba yüklü araçla yapılan saldırının ardından bölgeye 12 ambulans, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve 2 helikopterin sevk edilerek müdahalede bulunulduğu bildirildi.Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Cizre'de meydana gelen terör saldırısı nedeniyle, Şırnak'taki hastanelerin sağlık personelinin acil göreve çağrıldığı ve hastaneye intikal ettirildiği belirtildi.

Olaya 12 ambulans, UMKE ve 2 helikopterle müdahale edildiğinin bildirildiği açıklamada, uçak ambulansın da hazır bekletildiği, çevre illerdeki hastanelerin de teyakkuza geçirildiği kaydedildi.Video: Cizre Emniyet Müdürlüğü binasına bombalı saldırıİlçenin girişinde patlatıldıNTV canlı yayınına bağlanan gazeteci Abidin Yel, şunları söyledi:"Sabah saatlerinde bomba yüklü araçla ilçeye girmek isterken, polis kontrol noktasında aracı patlattı. O polis noktasında her gün yüzlerce araç kontrol edilerek ilçeye giriş yapıyor. Bugün, kontrol yapılırken, Şırnak tarafından gelen bomba yüklü araç orada patlatıldı. Patlama büyük bir gürültüyle ilçede duyuldu. İlçe merkezinde dahi çok sayıda iş yeri, evin camı kırıldı. Karayolu tamamen ulaşıma kapatıldı." Galeri: Cizre'deki saldırıdan ilk 

Borisov: Avrupa'da çok net bir hesap yapmak zorundayız
Başbakan Yıldırım'ın ardından Borisov açıklama yaptı. Borisov'un açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

İlk olarak, gelişen son olayla ilgili Türk halkına başsağlığı diliyorum. Özellikle şehitlerin ailelerine duygularımızı iletmek istiyoruz. Bugünkü ziyaretimizin amacı, açılacak olan 3. köprü. Böylece bizim yollarımız da bu projeye bağlanmış olur. Özellikle Türk meslektaşıma teşekkür etmek isterim. Önemli konuları konuşma fırsatı bulduğumuz için teşekkür ederiz. İyi ilişkilerimiz var, konuştuğumuz konular net ve açık konuşuldu. Sayın Başbakan'a teşekkür etmek istiyorum, özellikle mülteci konusunda vardığımız görüş birliği ve Türk tarafına yapılacak katkılardan dolayı teşekkür etmek istiyorum.

Türkiye pek çok adım attı ve bu engelli geçişler engellendi. Çok ayrıntılı bilgilere ulaştık, haritalar üzerinde konuştuk. Artık mevcut olan 3 milyon mülteci. biz Avrupa'da çok net bir hesap yapmak zorundayız.

Bu anlaşma hakikaten büyük etki oluşturdu ve mülteci baskısı azaldı. Ve ben şahsen bulunduğum toplantıda tüm başbakan ve bakanlar onayladı ve desteklediler, diplomatlar çözümü bulmak zorundalar. İyi bir savaş yoktur bu problemi çözemezsek bir savaş çıkma ihtimali büyüktür. Avrupa'da çok konforlu bir siyasetle birlikte geldiğiniz bölgelere geri çeviririz fakat nasıl olacak bu iş binlerce kişi topraklarımıza ulaştığında bu insanları nereye sığdıracağız. Siyaset özellikle medya siyaseti yaygın olabilir fakat gerçek başkadır burada da söylüyorum bu kişiler ölümle karşı karşıya geliyor. Biz bir angajman kabul ettik onayladık ve destekledik. Hukuk devletleri olarak imzalanan anlaşmalar üzerinde durum bunları uygulamak zorundayız.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...