HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Türkiye ve İsrail büyükelçilerini 10 gün içinde eşzamanlı olarak açıklayacak

Düzenleyen: /
Türkiye ve İsrail büyükelçilerini 10 gün içinde eşzamanlı olarak açıklayacak
Türkiye, İsrail, Haber

POLİTİKA Haberleri

Türkiye ile İsrail arasındaki normalleşme süreci kapsamında 10 gün içinde karşılıklı büyükelçilerin eşzamanlı olarak belirleneceği açıklandı.

Sputnik'te yer alan habere göre, olası Rakka ve Musul operasyonları, Fırat Kalkanı harekatı, İsrail ile normalleşme süreci konularını şöyle:

İsrail ile normalleşme süreci kapsamında 10 gün içinde karşılıklı büyükelçilerin eşzamanlı olarak belirlenmesi bekleniyor. 

'ARAP ŞEHRİ RAKKA'YA KÜRTLERLE GİDİLİRSE ETNİK KAVGA BAŞLAR' 
Cumhurbaşkanlığı: Kürt militanlar katılacaksa Rakka operasyonunda yokuz Arap şehri Rakka'ya 7-8 bin Kürt gücüyle harekat yaparsanız etnik kavga başlar; bu daha sonra Türkiye sınır hattını yangın yerine çevirir. Rakka operasyonu iyi planlanmalı, Suriye'nin birliğini gözetecek, yeni bölünme ve kutuplaşmaya yol açmayacak yaklaşımla bu harekat yapılmalı. DAEŞ'i Rakka'dan atmak için askeri ihtiyaçlar nedir buna göre planlama yapılır ama henüz bunun ayrıntılarına inilmedi. Musul operasyon planları daha netleşmedi, operasyonda yerel ortaklarımızın çıkarları ve onların katkıları önemli. 

'RUSYA İLE SİYASİ HEDEFLERDE HALA FARKLILIKLAR VAR' 
Rusya ile Suriye'ye dair pek bir şey konuşmadık; çatışma olmaması için birbirimize yaklaşmama konularını konuşuyoruz; siyasi hedeflerde farklılıklar hala var. İran Suriye'de geçici bir insani yardım ateşkesine daha yatkın, çünkü bazı Şii köyleri de kuşatılmış durumda; rejim ve Rusya'yı ikna edebilir. Fırat Kalkanı'nın hedefinde El Bab var ama bu harekatın aceleye getirilmesi doğru olmaz, orayı yavaş yavaş tahkim edecek planlama gerekli. 

'OPERASYONUN YILLARCA SÜRMESİ GEREKİYORSA, SÜRER' 
Suriye operasyonu yıllarca sürmesi gerekiyorsa o kadar sürer. Menbiç'te bize vaat edilen YPG'nin çekileceği şeklindeydi, henüz çekilme tam anlamıyla tamamlanmadı. ÖSO ve SDG'deki Arapların birlikte çalışmayı öğrenmesi lazım, bu unsurların Menbiç'te ortak bir yönetim kurmasını istiyoruz.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...