HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'HDP seçmeni de kayyumdan yana'

Düzenleyen: /
'HDP seçmeni de kayyumdan yana'
Özhaseki, Haber

POLİTİKA Haberleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, belediyelerdeki kayyum dönemini değerlendirdi.

Yücel KAYAOĞLU ANKARA

Özhaseki özetle şunları söyledi: “Yaklaşık 30 belediyeye kayyum atandı. 30 deyince insanlara yüksek gelebilir. PKK’ya müzahir olduğu bilinen 25 belediye var. Bin 300 belediye içinde bu kadar kişinin alınması çok normal. Bu sayı artabilir mi, evet artabilir. İncelemeler, teftişler devam ediyor. Peki, kayyumlar atandıktan sonra bir şey oldu mu? Evet, çok şey oldu. Vatandaş memnuniyeti son derece arttı. Gittiğimiz yerlerde ve araştırmalarda görüyoruz. Bu belediyeler kayyuma devredilmeden önce bir araştırma yaptırdık, yüksek oranda HDP’ye oy verenler bile, ‘bizimkiler çığırından çıktı hizmet etmiyorlar, lütfen el koyun’ diye adeta yalvarıyorlardı. Bölgedeki temaslarımızda ‘Ne olur şu belediyelere bir ayar verin’ dediler. HDP seçmeni de kayyumdan memnun. Kayyum arkadaşlar orada göreve başladıktan sonra, kendilerinden bir yol haritası istedik. İçişleri Bakanımız da âdeta bir belediye başkanı gibi program yapmalarını istedi. Onlar kısa vadeli olarak temizlik, su hizmetleri, park, bahçe hizmetleri gibi hizmetlerden bahsettiler. Bunları nasıl yapabileceklerini epeyce anlattık. Orada bir anda temizliğe girdiler, yollar açığa çıkmaya başladı, kaldırımları döşemeye başladılar. Bunun yanında el konan belediyelerde taşeronların süresi bittiğinde işlerine son veriyoruz. Hukuki sonuç doğurup zarar olmasın diye.               

DİRENEN OLMADI 

Kayyum atamalarından sonra küçük ve basit eylemler oldu... Onlar da zaten partinin yönetim kurulu üyeleri. Vatandaş asla öyle bir şey yapmadı. 100-200 bin nüfuslu belediyelere el konduğu halde 100 kişi bile sokağa çıkmadı. Çok sancısız geçti. Çünkü vatandaş şikâyetçi. Oralarda dolaşırken bizi dükkânına çekip, ‘bizi bunlardan kurtarın’ diye kulağımıza fısıldayanlar var. Orada kayyum olarak atanan kaymakam arkadaşlar belediyeye aday olsalar kazanırlar. 

MİLLET HİZMETİ GÖRECEK

Kardeş belediyeler ilan ettik. Onların hepsi geldi oralara kimi park yapıyor, kimi başka bir şey yapıyor. Millet bölgede hizmeti görecek.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...