Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Bahçeli'nin sözü üstüne söz söylenmez'

Düzenleyen:
'Bahçeli'nin sözü üstüne söz söylenmez'

POLİTİKA Haberleri

"Bahçeli'nin açıklamaları ümit vericidir. Biz bunu, Mecliste bu teklife kendi şartları dahilinde olumlu katkı yapacakları yönünde anlamaktayız."

Haber Merkezi ANKARA

Başbakan Binali Yıldırım, görevlerinin millete vadettikleri anayasayı hazırlayıp yüce Meclis'e sunmak olduğunu belirterek, "Ondan sonra görev yüce Meclisindir" dedi.

Başbakan Yıldırım Çankaya Köşkü'ndeki Basın Merkezi'nde gazetecilerin sorularını cevapladı. Yıldırım, bir gazetecinin "MHP lideri Devlet Bahçeli'nin başkanlık konusunda 'Mecliste ne dersek milletin karşısında da onu diyeceğiz' açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusu üzerine, "Sayın Bahçeli'nin açıklamasını bizim yorumlamamız doğru olmaz. Sayın Bahçeli'nin lafı üstüne laf söylemek bize yakışmaz. Ne diyorsa odur" değerlendirmesini yaptı.

"Bahçeli'nin sözlerinden başkanlık konusunda referanduma yetecek sayıda milletvekiliyle destek olacağı açıklamasını çıkardınız mı?" sorusuna karşılık da Başbakan Yıldırım, "Baştan beri Sayın Bahçeli açıkça bunu söylüyor. 'Bu bir krizdir, bu sorun daha fazla ülkenin gündeminde kalmamalı. Bir an önce bizim siyaset olarak çözemediğimiz bu sorunu milletin önüne götürüp çözümün yollarını açmamız gerekir' diyor. 'Ya çözelim, anlaşıp çözemediğimize göre çözümü yapacak millete gidişi de engel olmayalım' diyor. Biz de tam bunu söylüyoruz. O bakımdan olayı böyle anlamak lazım" diye konuştu. 
Başbakan Yıldırım, "MHP'den destek gelmeyeceği endişeniz var mı?" sorusunu şöyle cevapladı: "Sayın Bahçeli'nin bugüne kadar yaptığı açıklamalar ümit vericidir, yapıcı açıklamalardır. Biz Meclis'te bu teklife kendi şartları dahilinde olumlu katkı yapacakları yönünde anlamaktayız."

Hükümetin anayasa değişikliği teklifini ne zaman sunacağı yönündeki soruya da Yıldırım, "Pek yakında" karşılığını verdi. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme yapıp yapmayacağının sorulması üzerine Yıldırım, "İcap ettiği zaman her şekilde görüşürüz, bir problem yok. Sayın Kılıçdaroğlu, Sayın Bahçeli, kısmi bir anayasa değişikliği konusunda zaten mutabakatımız var" ifadelerini kullandı. Yeni anayasa teklifinin MHP ile paylaşıldığı yönündeki iddiaların sorulması üzerine de Yıldırım, iddialarla işleri olmadığını söyledi.

Çanakkale 55 liraya geçilecek

Başbakan Binali Yıldırım, Çanakkale 1915 Köprüsü’nün detaylarını açıkladı. Köprünün temeli, tarihi zaferin yıl dönümü olan 18 Mart 2017’de atılacak. 2023’e kadar bitirilecek köprüden geçiş ücreti 15 avro+KDV olacak. Köprü, viyadüklerle birlikte 5 bin 169 metrelik uzunlukta inşa edilecek. 100 km’lik de bir otoyol yapılacak. Yıldırım, köprünün kuleleri arasındaki açıklığıyla dünyanın bir numarası olacağını belirtirken, “Köprünün iki kulesi arasındaki açıklık 2023 metre olacak” dedi. Maliyetle ilgili olarak da, gelen tekliflere göre rakamın ortaya çıkacağını belirten Başbakan, “10 milyar TL’yi bulur diye düşünüyoruz” ifadesini kullandı. Yıldırım, köprünün tarihi Gelibolu Yarımadası’nın silüetini bozmaması için 50 kilometre Lapseki tarafına çekildiğini de bildirdi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...