HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Fiili durumu isteyenler darbecidir'

Düzenleyen: /
'Fiili durumu isteyenler darbecidir'
Bahçeli, Haber

POLİTİKA Haberleri

15 Temmuz sonrası ciddi olaylar yaşandığını hatırlatan Bahçeli, fiili durumun devamını isteyenleri de "2. dalga darbeci" diye tanımladı.

Damla Peker ANKARA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, iktidarın yeni Anayasa ve Başkanlık teklifiyle ilgili, “Meclis'te evet dersek milletin huzurunda da evet deriz" dedi. Dünkü grup toplantısının önemli bölümünü başkanlık sistemi tartışmalarına ayıran Bahçeli, özetle şunları kaydetti:

Mahalleyi ayağa kaldırmak için bizim başkanlık sistemine olumlu baktığımızı iddia edenler, acaba bu sonuca nereden ve nasıl varmışlardır? Heceleyim dedim anlamadılar, kara tahtayı işaret ettim oralı olmadılar. Daha ne söyleyeyim? 'MHP parlamenter sistemden yanadır, dahası revize ve reforma tabi tutulmasını istemektedir' dedim, ne çare, kulp takmayı sürdürüyorlar.
AK Parti’nin anayasa hazırlık teklifi henüz ortaya çıkmadan, Meclis’te demokratik bir tartışma ve müzakere iklimi oluşmadan hakkımızda hüküm verip infaz edenler, sanki Kaf Dağı’ndan kar bağışlıyorlar. ‘TBMM’de evet, referandumda hayır’ diyecekmişiz. Ve de bir grup Truva atı bunun milletin aklıyla alay etmek olacağını zırvalıyor. Bunların hali tamı tamına; Nato Kafa Nato Mermerdir. Önemle altını çiziyorum; Meclis'te ‘evet’ dersek milletin huzurunda da ‘evet’ deriz.

Sayın Binali Yıldırım, Afyonkarahisar’da üstünde çalıştıkları anayasa teklif metininin hemen hemen bittiğini açıklamıştır. Yakında bu teklif metni TBMM’nin gündemine gelecektir. Bu durum karşısında MHP ilke ve ülkülerine uygun olacak şekilde teklifi inceleyecek, elbette bir karar ve sonuca varacaktır. AK Parti’nin muhtemel hazırlığı TBMM’de kabul ve onay görürse millete gitmekten hiç kimse çekinmemelidir. Henüz ortada fol yok yumurta yokken MHP’yi siyasi ve sinsi polemiklerin içine çekip itibarsızlaştırmaya çalışanları da emin olunuz ki not edip çok yakında mahcup edeceğiz ve hepsini birden de şaşkına çevireceğiz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı konuşmadaki 'Cumhuriyet bizim ilk değil, son devletimizdir. Bu sınırları gönüllü kabul etmiş değiliz' sözleri dikkat çekicidir. Biz de buna vurgu yaptık. Bilerek vatan topraklarından vazgeçmek milletin kabul etmeyeceği ihanettir. Misak-i Milli bu hayat alanının resmiyete dökülmüş belgesidir.

MHP TUTARLI PARTİDİR

Çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan Bahçeli, “AK Parti’den onaylamadığınız bir başbakanlık önerisi gelirse referanduma gitmeye karşı mısınız?” sorusunu “MHP tutarlı bir partidir. Kapalı kapılar ardında bir başka şey, genel kurulda bir başka şey, milletin huzurunda bir başka şey söylemez” diye cevapladı.
Beş MHP'li vekilin referandumda 'hayır' diyeceklerini açıklamalarının hatırlatılması üzerine Bahçeli,” Onların en tabi hakkıdır. Gülen hareketi başarılı olsaydı Yurtta Sulh Konseyi’nin hazırlayacağı bir anayasaya ne diyeceklerdi acaba?” dedi.

"Neden başkanlık tartışmasını zamanlama olarak şimdi gündeme getirdiniz" sorusunu Bahçeli, "Onu ileri ki günlerde çok daha iyi anlayacaksınız. Türkiye'de fiili durumun devamını arzulayanlar 15 Temmuz'dan sonra çok ciddi olayların yaşandığı bir ortamda kaos, kriz arzulayanlar ikinci dalga darbecilerdir. Onu da önümüzdeki günlerde hep beraber görürsünüz" diye cevapladı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...