Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Bağımsızlık gâvura ‘gâvur’ diyebilmektir'

Düzenleyen:
'Bağımsızlık gâvura ‘gâvur’ diyebilmektir'

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Kastamonu’da düzenlenen Ak Parti Yerel Yönetimler 3’üncü Bölge İstişare ve Değerlendirme Toplantısında konuştu.

Yeni Türkiye’nin aynı zamanda bağımsız bir Türkiye olduğunu söyleyen Kurtulmuş “Yeni Türkiye tarihiyle, kültürüyle barıştığında neyi görüyor? Orada emperyalizm yok, orada sömürü yok. Ama orada bir şey daha var. Tarihimizle, kültürümüzle barıştığımızda başkalarına karşı, emperyalist ülkenin boyunduruğu altına girmek de yok. ‘Türkiye Müslümanlığı’ dediğimiz, bugünlere kadar gelmiş olan bu büyük medeniyetin en temel özelliklerinden birisi gâvura ‘gâvur’ diyerek gâvurun karşısına dikilebilmektir. Onun için Çanakkale’de vazgeçmedik. Onun için Kurtuluş Harbi’nde esir düşmedik. Biz, bu millet, bu toprakların Müslümanları nasıl düşünürse öyle düşünüyoruz. Bizim bu bağımsızlık meselesini ciddiye almamız lazım. Bizim için bağımsızlık gâvura ‘gâvur’ diyerek karşısına dikilebilmektir. Çanakkale’de yoksa direnemezdik. Gâvur, gayrimüslime verilen isim değildir, bizim lügatimizde. Bizim lügatimizde gâvur; despota, zalime, insanlara karşı zulmedene, emperyaliste verilen isimdir. Türkiye bu istikamette yürüdükçe birilerinin telaşı bundandır” diye konuştu. OHAL uygulamasını eleştirenlere de cevap veren Kurtulmuş, 15 Temmuz’da Türkiye’nin uçurumun kenarından döndüğüne vurgu yaparak “Biz OHAL’i Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni darbecilerden korumak, milletimizin demokrasisine sahip çıkmak ve milletimizin geleceğini garanti altına almak için uyguladık” dedi.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...