HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'BM koskoca bir yalandır'

Düzenleyen: /
'BM koskoca bir yalandır'
Bm, Yasin Aktay, Haber

POLİTİKA Haberleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, Ortadoğu’da yaşanan sorunların Birleşmiş Milletler’in (BM) düzeninden kaynaklı olduğunu belirterek, “BM, koskoca bir yalandır” dedi.

AK Parti Siirt İl Danışma Meclisi Toplantısı, İl Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve partililer katıldı. Burada konuşan Aktay, Suriye’de hemen her gün sivil ölümlerinin yaşanmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, Suriye başta olmak üzere Ortadoğu’da yaşanan sorunların çözümünde kalıcı rol oynaması gereken BM’nin çözüm üretmediği gibi sorunların sebebi olduğunu ifade etti. Yeni bir dünya düzeninin kurulmasının zamanı geldiğini dile getiren Aktay, "BM bugün koskoca bir yalandır. BM’den beklenen şey 2. Dünya Savaşı’nın şartlarından, hakikaten böyle bir felsefeyle ortaya çıktı. Dünyada adalet gözetecek, kimse kimsenin arazisine, kimse kimsenin ülkesine, toprağına göz dikmeyecek böyle durduk yerde, bunun için kurulmuştu. Ülkeler arasında bir ihtilaf olursa BM Güvenlik Konseyi’ne götürülecek ve orada sorunlar çözülecek. Kimse kimseye katliam yapmayacak, yapamayacaktı. Ama BM bugün geldiğimiz noktada hiçbir çözüm üretmiyor. Çözüm üretmediği gibi bugün var olan bütün sorunların kaynağıdır" dedi.

"BU 5 ÜLKENİN OLMADIĞI HİÇBİR SAVAŞ YOK DÜNYADA"

Dünyanın 5 büyük ülkesinin bütün savaşların silahlarını tedarik ettiğine dikkat çeken Aktay, “Bugün Suriye’de savaşanların hepsi bu 5 ülkenin birisi adına savaşıyor. Çünkü bu 5 ülkenin olmadığı hiçbir savaş yok dünyada. Dolayısıyla bu 5 ülke dünyada yaşanan savaşların, katliamların, soykırımların bizatihi sebebidir. Onun için çözüm olması beklenemez. Onun için diyoruz ki, BM düzeni bitmiştir, tükenmiştir. Bu BM düzeninin adalet üretme ihtimali yoktur ve bir an önce bir düzen tesis edilmelidir. Bu hakikati haykırıyoruz, bizden başka kimse haykırmasa da biz haykırmaya devam edeceğiz. Çünkü insanlık onuru bunu gerektiriyor. ’Dünya 5’ten büyüktür’ derken bugün dünyadaki bu düzene itiraz etmiş oluyoruz” diye konuştu.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...