HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Baykal'dan Kılıçdaroğlu'na: Başımıza iş açıyor

Düzenleyen: /
Baykal'dan Kılıçdaroğlu'na: Başımıza iş açıyor
Deniz Baykal, Kılıçdaroğlu, Chp, Fetö, Haber

POLİTİKA Haberleri

CHP Milletvekili Deniz Baykal, Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından FETÖ'cülerin CHP mitinginde alkışlatılmasına tepki gösterdi.

Deniz Baykal, Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından FETÖ'den tutuklanan Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak gibi isimlerin, CHP mitinginde alkışlatılmasına tepki gösterdi ve şunları söyledi:

'ÜZÜNTÜ VERİCİ'

"Türkiye'de çok önemli karar alma sürecine girerken, böyle bir konunun karşımıza çıkması son derece üzüntü verici. Yargılama yaparak bunu söylemeden böyle bir tartışmanın ortaya çıkmasını üzüntü verici buluyorum. Bunların bir kısmının, özellikle Ergenekon sürecinin mimarları konumunda olan, bavulla getirilmiş delilleri ballandırıp herkesin inanmasını sağlayan, camilerin bombalanacağını söyleyen, bir büyük komplonun aktif üyesi olanların orada ödüllendirilmesini, alkışlanmasını sağlamayı haklı bulmak mümkün değil.

'MAHKEME TESCİL ETTİ'

Baykal, Kılıçdaroğlu'nun bu davranışını telafi etmesi gerektiğini belirtti ve şunları söyledi:

"Genel Başkan toplumun bu duyarlılığı göstereceğini dikkate almamış olabilir. Bunun toparlanması lazım. Onların alkışlatılmasını, toplumun önüne saygın bir şekilde sunulmasını doğru bulmuyorum. Onların yargılanması farklı. Ergenekon'da hukuki bir komplo olduğu mahkeme kararı ile ortaya çıktı. Bu komplonun Türkiye'nin başına gelmesine katkı sunanların kahramanlaştırılması son derece yanlış. Bizim bir siyasetimiz var. O Ergenekon'a başından beri karşı karşı çıktık. Bunun kimin komplosu olduğu tescil edildi. Bu komployu kimin kurduğuna dair CHP tabanın düşüncesi var. 'Ne oluyor' diyor. Bu haklıdır. Genel Başkanın iyi niyetle onu alkışlatması, bir kahraman gibi sunması başka bir şeydir."

'BAŞIMIZA İŞ AÇIYOR'

Baykal, bu ve benzeri hareketlerin partinin güvenilirliğini de sarstığını belirtti ve şu ifadeyi kullandı:

"Böyle yol kazaları bizim başımıza çok iş açıyor. Bizim inandırıcılığımızı, tutarlılığımızı tekrar inşa etmek için çok çaba sarf etmemiz gerekiyor ve buna rağmen, bu çabalara rağmen birşey eksik kalıyor. Bu ciddi bir konudur. Partinin kendi kimliğini, süreçlerle bulaştırılan kimliği değil, gerçek kimliğini sunmalı. Daha inandırıcı, daha güven veren durumda olmalıyız."

Altan kardeşler ve Nazlı Ilıcak CHP mitinginde alkışlatıldı

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Adana'da düzenlediği 'Ülkemizi Böldürmeyeceğiz' mitinginde Nazlı Ilıcak, Ahmet Altan ve Mehmet Altan gibi isimleri de diğer gazetecilerle birlikte anons etmiş ve alkışlatmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun bu davranışı parti içindeki bazı milletvekilleri, yöneticiler ve seçmenlerce tepki çekmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...