HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

'Suriye'de düne göre çözüm daha yakın'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Suriye'de düne göre çözüm daha yakın'
Binali Yıldırım, Haber

POLİTİKA Haberleri  / AA

Başbakan Yıldırım, Moskova'da Rusya Başbakanı Medvedev ile düzenlediği ortak basın toplantısında "Suriye'de çözümün düne göre daha yakın" olduğunu söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Moskova'da mevkidaşı Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev ile düzenlediği ortak basın toplantısında açıklama yaptı.

Başbakan Yıldırım, yaptığı açıklamada, "Memnuniyetle söyleyebilirim ki Türkiye-Rusya ilişkilerinin tarihi geçmişine yakışır şekilde ekonomi bakımından ikili ilişkileri çok daha ileriye taşıyacak potansiyelimiz, irade mevcut. Önemli olan bu iradenin hayata geçmesidir. Bu konuda iki başbakan olarak işin takipçisi olacağız, bundan da kimsenin endişesi olmaması gerekir." dedi.

"Akkuyu Projesi stratejik gördüğümüz bir proje"

Başbakan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

"Nükleer enerjiyle ilgili Akkuyu Projesi bizim stratejik bir proje olarak gördüğümüz alandır ve bu konuda gerekli kararlar alınma aşamasındadır. Bundan sonraki hedefimiz projenin biraz daha hızlandırılarak en azından Türkiye'nin 100. kuruluş yıl dönümünden önce bir fazının hayata geçmesidir."

"Suriye'de çözüm düne göre daha yakın"

Suriye'de devam eden iç savaş hakkında da değerlendirmelerde bulunan Başbakan Yıldırım, "Bugün Suriye'deki bu sorunun düne göre çözüme daha yakın olduğunu ben düşünüyorum. Bu konuda atılan adımlar, gösterilen gayretlerin bundan sonra da aynı şekilde devam etmesini diliyorum." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...