HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Başbakan Yıldırım ile Medvedev'den ortak açıklama

Düzenleyen:
Başbakan Yıldırım ile Medvedev'den ortak açıklama
Medyedev, Haber

POLİTİKA Haberleri

Başbakan Yıldırım ile Rus mevkidaşı Medvedev'in yaptığı açıklamada, ikili ilişkilerin ilerlemesinde olumlu gelişmelerin kaydedildiği mesajı verildi. Medvedev, "Ortak çabalarımız sayesinde ilişkilerimizdeki zor sayfayı çevirmiş olduk" ifadelerini kullanırken, Başbakan Yıldırım da, "Son bir yılda zor günler geçirdik ancak geride kaldı, geleceğe odaklanalım" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım ile Rus mevkidaşı Dimitri Medvedev ortak açıklama yaptı.
Medvedev, "Türk Akımı'na ilişkin onay süreci bizde de işleyecek ve ilgili süreç tamamlanacak. Kültür alanındaki işbirliğimiz de sürecek. Ortak çabalarımız sayesinde ilişkilerimizdeki zor sayfayı çevirmiş olduk. Böylece bu ilişkiyi yeni bir temele oturtacağız. Bu görüşmeler de ilişkilerimize ivme kazandırdı" ifadelerini kullandı.
"Son derece olumlu gelişmeler kaydedildi"
Medvedev, açıklamanın soru cevap kısmında Türk Akımı ile ilgili son derece önemli gelişmeler kaydedildiğini söyledi. Medvedev, "Hattın Avrupa'ya gitmesini de konuştuk" dedi. Medvedev, Türkiye'ye yaptırımların büyük oranda kaldırıldığını söyledi.
"Zor günler geride kaldı"
Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından öne çıkanlar ise şöyle:

"Dışarda hava ne kadar soğuk olsa da görüşmelerimiz oldukça sıcak ve samimi. Son bir yılda zor günler geçirdik ancak geride kaldı, geleceğe odaklanalım. Enerji, ulaşım, tarım gibi konuları konuştuk. Enerji alanında Türkiye ile Rusya tam bir stratejik işbirliği içerisindedir. Nükleer santral projesi hızlandırılacak. Akkuyu'nun bir fazı 2023'te faaliyete geçmeli.
"Türk Akımı konusunda iyi durumdayız. Hızlı gidiyor. Türk Akımı sadece Rusya ve Türkiye'yi ilgilendiren bir proje değil. Bölgesel bir proje."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...