HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Özhaseki: Kim ne isterse onu yapacağız

Düzenleyen: /
Özhaseki: Kim ne isterse onu yapacağız
Mehmet Özhaseki, Çevre Ve , Haber

POLİTİKA Haberleri

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, beraberindeki heyetle birlikte Nusaybin Kentsel Dönüşüm İrtibat Ofisi’nin açılışını yaparak binayı gezdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bölgede terör örgütü PKK mensuplarının saldırılarına ilişkin, "Çatışma yaşanan bütün bölgelerde en geç bir seneye kadar evi yıkılmış herkesin evini yapabilecek durumdayız." dedi.

Bakan Özhaseki, Nusaybin'de sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kanaat önderleri ve muhtarlar ile düzenlenen toplantının ardından yaptığı konuşmada, ilçede temizlik çalışmalarının hassasiyetle yürütülmesi nedeniyle evlerin yapımında gecikme yaşandığını söyledi.

Birçok yerleşim yerinde hasarları giderebilmek, insanların yaralarını tamir edebilmek ve yaralarını hafifletmek için çalışmaya başladıklarını belirten Özhaseki, "Çatışma yaşanan bütün bölgelerde en geç bir seneye kadar evi yıkılmış herkesin evini yapabilecek durumdayız. Birkaç ay sonra bazı ilçelerde evler teslim edilecek. Sur'da evi yıkılan vatandaşın evini 3 ay, İdil'de 5 ay sonra teslim edecek duruma getirdik." ifadelerini kullandı.

- "Bir sene sürmeden bütün bu faaliyetleri bitiririz"

Nusaybin'deki evlerin yapımına kısa sürede başlanılacağını vurgulayan Özhaseki, şöyle konuştu:
"Evleri yıkılan vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Bir taraftan da eski Nusaybin'in altyapısının tamamını değiştireceğiz. Sularını, arıtma tesislerini ve kanallarını yeniden yapacağız.Yeşil alanları ve yeni planladığımız yerlerde okul alanları, spor tesisleri, gençlik merkezleri ve taziye evleri gibi inşaa edeceğiz. Bir sene sürmeden bütün bu faaliyetleri bitiririz. Sonrasında karşılıklı olarak vatandaşlarımızla helalleşiriz."

Özhaseki, daha sonra beraberindekilerle 8 Mart Mahallesi'nde yapılan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çocuk parkı ile Nusaybin Kentsel Dönüşüm İrtibat Ofisi'nin açılışını yaptı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yaptığı ise Nusaybin'deki vatandaşlara katkı sunmaya çalıştıklarını belirterek, "Sayın bakanımızın öncülüğünde koşa koşa geldik. Ekibimiz kısa sürede başladı. İnşallah 40-45 günde 4 parkı bitirip hizmete sunacağız." dedi.

Ardından aynı mahallede engelli Aslan Karakaş'ın evini ziyaret eden Özhaseki, aile bireyleriyle sohbet edip çocuklara oyuncak dağıttı.

Özhaseki, Nusaybin İlçe Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti Nusaybin İlçe Başkanlığını da ziyaret etti.

Bir taraftan yıkılan evleri yaparken, diğer taraftan da alt ve üst yapıyı tamamlayacaklarını belirten Bakan Özhaseki, "Şimdi bir taraftan altyapıyı yapacağız, bir taraftan yıkılan evleri yapacağız, bir taraftan yeşil alanları, okullarını, sosyal alanlarını, spor alanlarını, hepsini yeniden ihya edeceğiz. Şimdi o dönem geldi. Masa başında tüm projelerimiz hazır. Önümüzdeki günlerde çok kısa süre içinde bu yıkılan evlere ve altyapıya başlayacağız. Allah nasip ederse iddialı bir söz ama, bir sene kalmadan her şeyi olduğu gibi yeniden yapacağız ve ihya edeceğiz. Bunun için bugün ilçelerimizi gezip tespitler yapacağız. İsteyene yıkılan evlerin alanında daire, müstakil isteyen ve hayvan besleyen ailelere ise şehir dışında tek katlı müstakil evler yapacağız" dedi.

Bakan Özhaseki ve beraberindekiler daha sonra Nusaybin'de esnafı ziyaret edip sohbet etti. Ziyaret sırasında, evleri yıkılan bazı vatandaşların Bakan Özhaseki'ye çiçek verdiği görüldü.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...