'150 yıllık hayal gerçek oluyor'

Düzenleyen:
'150 yıllık hayal gerçek oluyor'

POLİTİKA Haberleri

Yıldırım, Abdülhamid Han’ın hayali olan projenin temelini attı, 72 tesisi açtı. Filyos Limanı bölge ekonomisine can katacak.

Başbakan Binali Yıldırım, Zonguldak ve ilçelerinde Filyos Limanı’nın yanı sıra toplam tutarı 700 milyon lirayı aşan 72 tesisin toplu açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşan Başbakan Yıldırım, Türkiye’nin kalkınması, refahı için 14 yıldır çok büyük bir seferberlik başlattıklarını belirterek, “Sultan İkinci Abdülhamid’in hayali olan ve onun döneminden bu yana bekleyen Filyos Projesi sonunda hayata geçiyor. 150 yıllık hayal gerçek oluyor. Limanın toplam maliyeti 538 milyon. Bu sadece bir başlangıç. Altyapı tutarı, liman kısmı ama onun arkasından yüz binlerce dönüm araziyi de endüstri bölgesi hâline getiriyoruz” dedi.

Bu yatırımla birlikte Zonguldak’ı deniz ulaşımında “Karadeniz’in bir yıldızı” hâline getirmiş olacaklarını ifade eden Binali Yıldırım, “Zonguldaklı kardeşlerimizin bu projeyi yıllardır beklediğini biliyoruz. Burada 10 büyük fabrika kuracağız. 12 bin insanımıza iş sağlayacağız. Yılda 25 milyon ton yükleme boşaltma kapasitesine sahip olacak bu liman. Bitmedi, değerli Zonguldaklılar, bugün limanlarla birlikte 72 hizmet tesisini de açıyoruz. Zonguldak’a 400 yataklı büyük bir hastane yapma kararı aldık. Bölünmüş yollardan köprülere, okullardan gençlik merkezlerine, maden müzesinden yüzme havuzu ve spor salonlarına varıncaya kadar birçok tesisi Zonguldak’a kazandırıyoruz. Alaplı’da 500 kişilik yurt yapıyoruz, Ereğli’ye 350, Devrek’e 100, Çaycuma’ya 75 yataklı hastaneyi yaptık, resmi açılışını yapıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz darbe girişiminde Türkiye’nin geleceğini kurtaran Türk halkının şimdi de ekonomiye can suyu verdiğini söyledi. Başbakan Yıldırım, “Anadolu toprağının insanı var oldukça bu ülkeyi kimse ama hiç kimse dize getiremez. Hiç kimse ülkeyi böldüremez, bölmeye kalkışamaz” dedi.

"VATANDAŞ DA ONU TANIMAZ"

Başbakan Yıldırım, anayasa değişiklik teklifini bugün TBMM’ye vereceklerini belirterek, “Bu teklifle birlikte Cumhurbaşkanlığı sistemi inşallah Türkiye’de koalisyonlar dönemini sona erdirecek. Güçlü meclis, güçlü icra şeklinde daha demokrasimizin güçleneceği, sorunların, vesayetlerin ortadan kalkacağı güzel günleri hep birlikte yaşayacağız” dedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, “1982 Anayasa’sı yüzde 92’lik bir oyla kabul edildi. Yüzde 92’nin altında kalan her oyun belki meşruiyeti bile tartışılır” sözlerine cevap veren Yıldırım, “O zaman vatandaş da onu tanımaz. Vatandaşı tanımayanı vatandaş hiç tanımaz, kusura bakmasın, kim olursa olsun” diye konuştu. Başbakan, Zonguldak’da MHP İl Başkanlığı’nı da ziyaret ederek çay içti. Ardından madencilerle bir araya geldi. 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...