HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Herkes oradaydı

Düzenleyen: /
Herkes oradaydı
İsmet Sezgin, Haber

POLİTİKA Haberleri

Türk siyasetinin ‘İsmet Ağabeyi’ devlet töreni ile uğurlandı. Cenaze eski ve yeni vekiller ile bü- rokratları bir araya getirdi.

Önceki gün 88 yaşında vefat eden Türk siyasetinin ‘İsmet Ağabeyi’ olarak bilinen Meclis eski Başkanı ve eski bakanlardan İsmet Sezgin son yolculuğuna uğurlandı. TBMM’deki törenin ardından Sezgin’in Türk bayrağına sarılı naaşı, Ankara’daki Kocatepe Camii’ne getirildi. Törene Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis eski Başkanları Köksal Toptan ve Cemil Çiçek, eski Başbakanlar Tansu Çiller ile Mesut Yılmaz, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, eski Devlet Bakanı Cavit Çağlar ile yeni ve eski milletvekilleriyle bürokratlar katıldı.
Namazın ardından askerî manga tarafından bir süre omuzlarda taşınan cenaze, daha sonra dualar eşliğinde toprağa verildi. Sezgin’in mezarına, memleketi Aydın’dan getirilen toprak da atıldı. Tören sonunda Sezgin’in kızları Seynan Levent ve Ayşe Sezgin taziyeleri kabul etti.
Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Sezgin’in ilk Gençlik ve Spor Bakanı olduğunu belirterek “Ben de o zaman tanıdım kendisini o günden itibaren derin bir dostluğumuz oldu” ifadelerini kullandı. Başbakan Binali Yıldırım, TBMM’deki töreninde yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Siyasetin ‘İsmet Ağabeyi’ siyasetin inişli ve çıkışlı yollarında mücadelesini hiç eksiltmeden yürüttü. Devletin siyasette en tepe noktalarına ulaştı ama ‘Aydınlı İsmet Ağabey’ kimliğini ise hiç kaybetmedi.”
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise, İsmet Sezgin’in Türk siyasetinin beyefendisi olduğunu ifade ederek “Toplumun her kesimine güven veren bir siyasetçiydi” dedi.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...