HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kendini Meclis kürsüsüne kelepçeleyen Nazlıaka'ya müdahale

Düzenleyen: /
Kendini Meclis kürsüsüne kelepçeleyen Nazlıaka'ya müdahale
Aylin Nazlıaka , Haber

POLİTİKA Haberleri

Bağımsız milletvekili Aylin Nazlıaka, yeni anayasa görüşmeleri esnasında kendini Meclis kürsüsüne kelepçeledi. Nazlıaka'nın eyleminin ardından oturuma bir süre ara verildi. Ardından Nazlıaka'ya kadın milletvekilleri müdahale etti. Kendini kelepçeyle kürsüye kilitleyen Nazlıaka, eylemi MHP milletvekillerinin "Hayır" oyu vermeleri için yaptığını söyledi.

Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, kendisini TBMM Genel Kurulunda kürsüye kelepçelemesiyle ilgili, "Bu eylem hakkını kullanarak MHP'li milletvekillerine seslenmek istedim. Bu yasaya 'hayır' diyerek tarih yazabileceklerini ifade ettim." dedi.

"TOPLUMA VE DÜNYAYA MESAJ VERMEK İSTEDİM"

Nazlıaka, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, kendisini Genel Kurul kürsüsüne kelepçeleyerek topluma ve tüm dünyaya mesaj vermek istediğini söyledi.

"Aslında bu kelepçe Meclise vurulan kelepçeyi temsil ediyor." diyen Nazlıaka, kürsüden konuşma taleplerinin reddedildiğini belirtti. Nazlıaka, şunları kaydetti:

"MHP'Lİ SEÇMENLERDEN MESAJLAR ALIYORUM"

"Bu eylem hakkını kullanarak MHP'li milletvekillerine seslenmek istedim. Son dönemde MHP'li seçmen tarafından telefon, elektronik posta ve sosyal medya aracılığıyla mesajlar alıyorum. Kürsüden başta Sayın Bahçeli olmak üzere MHP milletvekillerine seslendim. Bu yasaya 'hayır' diyerek tarih yazabileceklerini ifade ettim.

"DEVAM ETTİRME KONUSUNDA KARARLIYIM"

Tamamen samimi bir eylemdi. Demokratik bir haktı ve sonun kadar da devam ettirme konusunda kararlıydım. Buna göre de kendimi hem zihinsel hem bedensel hazırladım. Uzun saatler sürebilir diyerek ona göre tedbirli davrandım. Maalesef AKP'nin kadın milletvekilleri tarafından saldırıya uğrayarak önce birisi kollarımı tuttu, arkasından da çekiştirildim. AKP'li İnceöz, getirdiği tornavidayla mikrofonları bir arada tutan bağlantı yerlerini söktü ve bileklerim serbest kaldı."

CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey de kuliste yaptığı açıklamada, "Arbedede Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, HDP Milletvekili Burcu Hanımın saçını çekti beni de itti, vurmaya da kalktı. Daha sonra ben yere düştüm. Daha sonra başka saldırılar da oldu. Bu saldırı, anayasa teklifini geçirdikten sonra yapacaklarının ayak izlerini gösteriyor." dedi.

Yeni anayasa görüşmeleri sırasında kendini kürsüdeki mikrofona kelepçeleyen Nazlıaka'ya kadın milletvekilleri müdahale etti. 

Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, TBMM Genel Kurulu'nda anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur görüşmeleri yapılırken, söz talep etmeden, kürsüye gelerek, kendini bileğinden, kürsüdeki mikrofona kelepçeledi.

BAHÇELİ'YE DOĞRU SESLENDİ

Bahçekapılı, Nazlıaka'yı kürsü ihlali yaptığı gerekçesiyle uyardı. Anayasa değişikliği teklifine tepki gösteren Nazlıaka, MHP Grubu'na yönelik, "vicdanınıza sesleniyorum" diyerek, MHP'nin teklife destek vermemesini istedi.

Bahçekapılı, kürsü mikrofonunun açılmaması talimatını verdi ve Meclis idare amirlerini, duruma müdahale etmesi için göreve çağırdı.

OTURUMA ARA VERİLDİ

TBMM Başkanvekili Bahçekapılı birleşime 10 dakika ara verdi. Ancak Nazlıaka'nın eyleminin sürmesi üzerine Bahçekapılı, birleşime bu kez 45 dakika ara verdi.

EYLEMİ BİTİRMEMEKTE ISRAR ETTİ

Nazlıaka'ya Meclis'teki AK Partililerden eylemi sonlandırması yönünde çağrı yapıldı. Ancak Nazlıaka eylem bitirmemekte ısrarlı olduğunu söyledi. Bu sırada HDP ve CHP'liler de Nazlıaka'ya destek verdi.

KADIN VEKİLLER MÜDAHALE ETTİ

Anayasa görüşmelerine geçilememesi üzerine Meclis'teki kadın milletvekilleri Nazlıaka'ya müdahale kararı alarak etrafını sardı.

Ak Parti'li kadın milletvekilleri kelepçeyi açmaya çalışırken, Aylin Nazlıaka çığlık attı. Bu sırada kadın milletvekilleri saç saça baş başa kavga ettiler. CHP'li Şafak Pavey ve HDP'li meclis başkanvekili Pervin Buldan, kavga sırasında yaralandı.

Kürsünün etrafında toplanan kadın vekiller, önce mikrofonu söktü, ardından da Nazlıaka'yı kürsüden uzaklaştırdı.

Kendini Meclis kürsüsüne kelepçeleyen Nazlıaka'ya müdahale

Kendini Meclis kürsüsüne kelepçeleyen Nazlıaka'ya müdahale

Kendini Meclis kürsüsüne kelepçeleyen Nazlıaka'ya müdahale

Kendini Meclis kürsüsüne kelepçeleyen Nazlıaka'ya müdahale

Kendini Meclis kürsüsüne kelepçeleyen Nazlıaka'ya müdahale

Kendini Meclis kürsüsüne kelepçeleyen Nazlıaka'ya müdahaleKendini Meclis kürsüsüne kelepçeleyen Nazlıaka'ya müdahaleKendini Meclis kürsüsüne kelepçeleyen Nazlıaka'ya müdahaleKendini Meclis kürsüsüne kelepçeleyen Nazlıaka'ya müdahaleKendini Meclis kürsüsüne kelepçeleyen Nazlıaka'ya müdahaleKendini Meclis kürsüsüne kelepçeleyen Nazlıaka'ya müdahaleKendini Meclis kürsüsüne kelepçeleyen Nazlıaka'ya müdahaleKendini Meclis kürsüsüne kelepçeleyen Nazlıaka'ya müdahaleKendini Meclis kürsüsüne kelepçeleyen Nazlıaka'ya müdahale

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...