Kurtulmuş: Terör örgütü PYD DEAŞ kadar tehlikeli

Düzenleyen:
Kurtulmuş: Terör örgütü PYD  DEAŞ kadar tehlikeli

POLİTİKA Haberleri

“Türkiye DEAŞ’tan rahatsız olmaktadır, aynı şekilde PYD-YPG güçlerinin PKK ile Türkiye’ye yapmış olduğu saldırıları bilmekteyiz”

İsmail Sonsuz ANKARA
Bakanlar Kurulu dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplandı. Bakanlar, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandumla ilgili takvimin işlemeye başlamasının ardından ilk defa Erdoğan başkanlığında bir araya geldi. 
GÜLEN’İN İADESİ İÇİN SİNYAL 
Toplantı sonrası konuşan Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş özetle şunları söyledi: “ABD ile Suriye’de bazı görüş ayrılıklarının giderilmeye başlandığı, FETÖ konusunda olumlu adımlar atılmasına neden olacak yaklaşımlar olduğu doğrudur. Bizim ABD ile çok uzun yıllara dayalı müttefiklik ilişkimiz var. Ayrıca bu bölgede yakın zamanlardaki teröre karşı mücadelede iş birliğimiz var. Yeni yönetimle beraber ilişkilerin iyileşmesini bekliyoruz.  
ANLIK YENİ GELİŞMELER OLUYOR
Güvenlikle ilgili olarak en iyi senaryodan en kötüsüne kadar gözden geçirirsiniz. Siz bunları yaparken sahada yeni gelişmeler olur. Şu an konuştuğumuz şartlar bile birkaç saat sonra değişebilir. Baştan beri söylediğimiz Rakka, Musul, Cerablus, Halep hepsi dâhil olmak üzere, bu şehirlerin kurtarılması operasyonlarını bu şehirde yaşayan insanlarla yapmaktır. Türkiye DEAŞ’tan rahatsız olmaktadır, aynı şekilde PYD-YPG güçlerinin PKK ile Türkiye’ye yapmış olduğu saldırıları bilmekteyiz. PYD’yi de DEAŞ kadar tehlikeli görüyoruz. 
RAKKA’DA EL-BAB MODELİ
El-Bab’daki operasyonda da sona gelinmek üzere. Aşağı yukarı TSK’nın desteklediği Özgür Suriye Ordusu güçleri şehrin bütününe hâkim olmuştur. Ama dikkat ve titizlikle devam ediyoruz. Çünkü DEAŞ’ın olası birtakım intihar saldırılarının ortaya çıkması muhtemeldir. Bunlara karşı da TSK da ÖSO unsurları da son derece titiz..  En kısa zamanda bütünüyle temizlenince insanlar gelecektir. Aynı modeli Rakka’da kullanalım diyoruz. O şehrin ahalisinden oluşan unsurlar desteklensin. Orası DEAŞ’tan temizlensin, temizlendikten sonra başka terör örgütüne teslim edilmesin. Pozisyonumuz çok açık. Bu görüşmeler çerçevesinde sonuç alınırsa buna göre hareket ederiz.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...