HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Bakan Soylu: Hadi şimdi ilan et de göreyim

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bakan Soylu: Hadi şimdi ilan et de göreyim
Süleyman Soylu, Hdp, Özerklik, Haber

POLİTİKA Haberleri  / AA

Ordu'da konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 7 Haziran'dan sonra HDP'lilerin 'özerklik ilan edeceğiz' sözlerini hatırlatarak 'hadi şimdi et de göreyim' dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kentte düzenlenen "Halk Oylaması Bölge Güvenlik Toplantısı"nın ardından, AK Parti Ordu İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Soylu, partilileri "Recep Tayyip Erdoğan" şarkısı ve "Rabia" işaretiyle selamladı.

"MİLLETİMİZİ PARÇA PİNÇİK ETMEYE ÇALIŞTILAR"

Memleketin çok badirelerden geçtiğine değinen Soylu, şöyle konuştu:

"Her attıkları adımlarla bu milletin birliğine, bu milletin beraberliğine, bu milletin bir birine olan tutkunluğuna, sevgisine, sevdasına saldırdılar. Biz hep beraber cumhuriyeti kurduk. Bizim atalarımız kurdu. Bu cumhuriyeti kurarken bugün geldiğim Erzurum dahil olmak üzere milletimizin bütün fertleri o gün hürriyetin, özgürlüğün ateşini yaktılar. Birlik içerisinde oldular. Bunu da gerçekleştirdiler. Ama bir çok fesatı, bir çok sıkıntıyı bu milletin içine sokmaya çalıştılar. Milletimizi parça pinçik etmeye çalıştılar. Her birimizin gönlüne, her birimizin aklına başka düşünceler ekmeye ve bu ülkenin gücünü, bu ülkenin birliğini ve beraberliğini bozarak azaltmaya çalıştılar. Bir gün bu millet yeniden bir araya geldi. 1950'de rahmetli Menderes ile yeniden bir adım attı."

O gün gerçekleştirilen darbenin rahmetli Menderes'e, hükümete ve siyasete yapılmış bir darbe olmadığını vurgulayan Soylu, şöyle devam etti:

"50 ile 60 arasında bir tek Kürt isyanı olmamıştır. Bu memlekette insanlarımız büyük bir gayret içerisinde, dünyanın gelişmiş ülkeleriyle rekabet edebilmeleri için çaba harcamıştır. Köyler ve şehirler birbirleriyle entegre olmuş. Ama bu ülkenin tüm birliğini yok etmek için ellerinden geleni yaptılar. Türlü türlü oyunlarla, bugün aynısını gördüğümüz birçok iftiralarla bu ülkenin insanları ve sevdikleriyle karşı karşıya bıraktılar. Darbe yaptılar. Size, bana, 'kuru kalabalıklar' diyen, 'siz bu ülkeyi yönetmeyi hak etmiyorsunuz' diyen, 'siz kimsiniz de bu coğrafya hakkında karar vereceksiniz' diyenler, bu ülkenin başbakanını, bakanlarını astılar. Bize bir mesaj verdiler, 'bu ülkenin sahibi siz değilsiniz' dediler. Biz bu ülkenin sahibiyiz demeyi şiddetle, biz bu ülkenin sahibiyiz demeyi hiçbir zaman zorla, baskıyla, bir gün ortaya koymadık. Allah'a şükürler olsun ki önümüze ne zaman sandık geldi, reyle, oyla, sandıkla bu millet ferasetini ve aklını ortaya koydu, 'bizim birliğimize, bizim beraberliğimize karışmayın' dedi. Yetmedi, 71 muhtırasında, 80 darbesinde, yetmedi ardından, 28 Şubat'ta, bir taraftan 27 Nisan'da, bir taraftan gezi olaylarında, bir taraftan 17-25 Aralık darbesinde bir taraftan 6-7 Ekim olaylarında ve bir tarafta o meşhur 15 Temmuz gecesinde bu milletin birliğini ve beraberliğini ortadan kaldırmaya çalıştılar."

"HADİ ŞİMDİ ÖZERKLİK İLAN ET DE GÖREYİM"

Bu sistemin milleti sürekli mahkum etmeye çalışan bir sistem olduğuna dikkati çeken Soylu, şunları söyledi:

"Bu millet bu sistemin bedelini ödedi. Ne zaman ki Recep Tayyip Erdoğan denilen bu milletle beraber hareket eden anlayış çıktı, bilmenizi istiyorum ki onu da devirmeye, ona da oyun kurmaya, ona da kumpas kurmaya çalıştılar. Ama bu millet bırakmadı.

Şimdi diyorlar ki bu devam etsin. Ne olacak? Bir ekonomik kriz olursa yine bunların ayağına çelmeyi takarız. Türkiye'de 7 Haziran'ı hatırlayın. O terör örgütünün uzantılarının, siyasi uzantılarının o afralarını, tafralarını, şımarıklıklarını. 'Özerklik ilan edeceğiz', hadi et de göreyim şimdi özerklik.

Millet, 'Size fırsat sağlamayacağız, size bu ülkeyi böldürmeyeceğiz, size bu ülkeyi yönetilemez bir hale getirmeyeceğiz' dedi.

Bütün bunların tamamını bu millet gördü. Şimdi başka bir anlayışla birlikte bambaşka bir sürece doğru gidiyoruz. Hem de farklı bir anlayışla beraber bambaşka bir sürece doğru gidiyoruz."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...