Erdoğan eski vekillerden Anayasa desteği istedi: Beni yolda bırakmazsınız

Düzenleyen:
Erdoğan eski vekillerden Anayasa desteği istedi: Beni yolda bırakmazsınız

POLİTİKA Haberleri

Bülent Arınç, Sadullah Ergin, Abdülkadir Aksu gibi eski vekilleri Külliye’de ağırlayan Erdoğan, “Bu mücadeleyi el birliğiyle kazanacağız” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan’da yapılacak anayasa referandumunun “Türkiye’nin en büyük demokratik mücadelesi” olacağını söyledi. Erdoğan, dün Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte AK Parti’de geçmiş dönemlerde milletvekilliği yapmış isimleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yemekte ağırladı. Başbakan Yıldırım’ın yanı sıra AK Parti’nin ağır toplarından Bülent Arınç, Abdülkadir Aksu, Vecdi Gönül ve Sadullah Ergin gibi isimlerle aynı masada oturan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada anayasa oylamasına değindi. 
SEZER’LE YAŞADIKLARINDAN ÖRNEKLER VERDİ
Basına kapalı gerçekleşen yemeğe ilişkin edinilen bilgilere göre; mevcut parlamenter sistemin geçmişten beri krizler ürettiğini belirten Erdoğan, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile yaşadığı bazı ihtilaflardan örnekler verdi. 16 Nisan’da oylanacak anayasa değişiklikleri ile ilgili eski milletvekillerine kısa bilgi de veren Erdoğan, CHP’nin yalan yanlış iddialarla halkın kafasını karıştırdığını kaydetti. Edinilen bilgilere göre Erdoğan, şöyle konuştu: 
HİÇ YOLDA BIRAKMADINIZ 
“Çok önemli bir değişiklik yapıyoruz. Bugüne kadarki en büyük demokratik mücadelemiz olacak. El birliğiyle bu mücadeleyi de kazanacağız. Anayasanın yüksek bir oy oranı ile geçmesini istiyoruz. Siz benim yol arkadaşlarımsınız. Sizinle birlikte yola çıktık. Beni hiç yolda bırakmadınız. Bundan sonra da bırakmayacağınızdan eminim. Referandum için hepinizin desteğini bekliyorum. Hep birlikte sahada milletimize bunu anlatıp yüksek oranda desteğini alacağız. 
NİCE ERDOĞAN’LAR DOĞAR 
(CHP’nin kafa karıştırdığını belirterek) Örneğin ‘cumhurbaşkanı Meclis’i feshedecek’ diyorlar. Böyle saçma şey mi olur? Herhangi bir kriz durumunda seçimlerin yenilenmesi var. Seçilme yaşının 18 yaşına düşürülmesi eleştiriliyor. Bu gençlere güvenmeyeceğiz de kime güveneceğiz? 15 Temmuz’da tankların altına bu gençler yattı. Bir de diyorlar ki, ‘Tayyip Erdoğan’dan sonrası ne olur?’ Kimse merak etmesin bu milletten nice Tayyip Erdoğan’lar doğar.”  
YILDIRIM: ÇABAMIZ DAHA İYİ BİR SİSTEM İÇİN 
Başbakan Binali Yıldırım da yaptığı konuşmada yeni anayasa ile ülke yönetiminde çift başlılığa son verileceğini hatırlatıp sistemi daha iyi hale getirmek için çaba gösterdiklerini söyledi. 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...