Erdoğan: 'Maskeli balo artık sona erdi'

Düzenleyen:
Erdoğan: 'Maskeli balo artık sona erdi'

POLİTİKA Haberleri

“Artık yeni bir safhaya geçildi. Avrupalı, maşalarıyla, silah verdikleri terör örgütleriyle, bir dolara satın aldıkları ajanlarıyla bizzat sahaya indi.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Avrupa, ülkemizle hatta tüm Müslümanlarla ilgili yıllardır içlerinde biriktirdiği kini, nefreti, hıncı âdeta kusuyorlar, gizlemeye de gerek duymuyor” dedi.
Erdoğan, İlim Yayma Vakfının genel kurulunda yaptığı konuşmada 15 Temmuz sonrası Batı’nın Türkiye’ye bakışındaki menfi değişime dikkat çekti. Özetle şunları kaydetti: 
“Son günlerde Avrupa’da yaşananlar, ülkemizde ve davamıza karşı yürütülen mücadelenin yeni bir safhaya geçtiğini gösteriyor. Şimdiye kadar maşalarıyla silah verdikleri, sırtını sıvazladıkları terör örgütleriyle, bir dolara satın aldıkları ajanlarıyla bizi sıkıştırmaya çalışanlar artık bizzat sahaya indiler. Kardeşlerim, maskeli balo sona erdi. Öyle ki diplomasiyi bile bir kenara bıraktılar. Niyetlerini gizlemeye gerek duymuyor, güçlenen Türkiye’den duydukları rahatsızlığı artık saklamıyorlar. Ülkemizle milletimizle hatta tüm Müslümanlarla ilgili yıllardır içlerinde biriktirdikleri kini, nefreti, hıncı her gün televizyon ekranlarından, gazete manşetlerinden adeta kusuyorlar. Çünkü bunlar, 16 Nisan’ın içerideki taşeronlara havale edilmeyecek kadar önemli ve kritik bir gün olduğunun farkındalar.
Türkçe manşetlerle doğrudan açıkça Batı, ‘hayır’ kampanyası yapıyor. Elhamdülillah, Türkçe öğrenmeye başladılar. En büyük salonlarını, en merkezi medyalarını ‘hayır’ diyen teröristlere sonuna kadar açarken ‘evet’ sözcüğüne tahammül dahi edemiyorlar. Tıpkı 22 yıl önce Bosna’da, senelerce Afrika’da, Endonezya’da yaptıkları gibi şimdi de Hollanda’da bizi, sayımızı azaltmakla tehdit ediyorlar. Ben de Hollanda’daki kardeşlerime diyorum ki ‘Bak ben Türkiye’de en az 3 çocuk diyordum, siz en az 5 yapın’... Tabii bundan da çok ciddi manada rahatsız olmuşlar. Bunlara gerçekten şuurlu bir yaklaşım gösterildiği zaman bunlar hopluyorlar. Bunun için utanmasalar inanın yeniden gaz odalarını, toplama kamplarını gündeme getirecekler ama şimdilik ona cesaret edemiyorlar.
Biz tek bir vatandaşımızın dahi kılına zarar gelmesine izin vermeyiz. Buna teşebbüs eden her ülke sonuçlarına katlanır. Biliyoruz ki milletimizin sırtını yere getiremedikçe daha da hırçınlaşacak, daha da çirkefleşecekler. Ama onlar ne yaparsa yapsınlar biz vakarımızdan, soğukkanlılığımızdan, hukuk ve diplomasiden asla taviz vermeyeceğiz
İkide bir “tek adam” eleştirilerinin dillendirildiğini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: “İkide bir, ‘tek adam, tek adam’... O zaman Gazi Mustafa Kemal’e hakaret ediyorsun. Gazi Mustafa Kemal, İnönü ile anlaşabildi mi? Anlaşamadı. İstifasını istedi mi? İstedi. Daha sonra İnönü, cumhurbaşkanı oldu, o da bir başka tek adamdı. Aksini söyleyebilir misin? Çık bunu açıkla. O da yine başbakanıyla anlaşamadı. Arkadan Celal Bayar, aynı şekilde...
 Konuşmasında FETÖ’nün bir gecede ilahi tokadı yiyip yerle yeksan olduğunu da belirten Erdoğan, “Takiye yaparak milleti kandıracağını zannedenlerin düştükleri durum herkesin malumudur. Ne diyorlar Pensilvanya’daki malum kişiyle ilgili? ‘O bize şah damarımızdan daha yakındır’ diyorlar. Burada ciddi bir şirk söz konusudur. Bunların işi zaten bu. Rabbim bizleri yolundan ayırmasın, ayaklarımızı dini üzerinde sabit tutsun” dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...