Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bulgaristan'da DOST Partisi lideri Mestan'a hakarete ceza

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bulgaristan'da DOST Partisi lideri Mestan'a hakarete ceza

POLİTİKA Haberleri  / AA

Sofya mahkemesi, Bulgaristan Tarih Müzesi Müdürü Dimitrov'un "hakaret içeren atıflarda bulunması" nedeniyle DOST Partisi Genel Başkanı Mestan'a 681 leva tazminat ödemesine hükmetti.

Bulgaristan'da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin ve Müslümanların oluşturduğu Sorumluluk, Özgürlük ve Hoşgörü için Demokratlar (DOST) Partisi Genel Başkanı Lütvi Mestan, kendisine hakaret eden Bulgaristan Tarih Müzesi Müdürü Bojidar Dimitrov'a karşı açtığı davayı kazandı.

340 avro tazminat

Sofya Şehir Mahkemesi, ırkçı ve aşırı milliyetçi söylemleriyle gündeme gelen Tarih Müzesi Müdürü Dimitrov'un, geçen temmuzda katıldığı televizyon programında DOST Partisi liderine "Türk casusu" demesi üzerine açılan davada, Mestan'a 681 leva (340 avro) tazminat ödenmesine hükmetti.

Mahkeme, söz konusu cezayı Dimitrov'un "hakaret içeren atıflarda bulunması" nedeniyle verdiğini açıkladı.

Bojidar Dimitrov, kararın ardından yaptığı açıklamada, herhangi bir itirazda bulunmayacağını duyurdu.

Tazminat restorasyona gidecek

Lütvi Mestan davayı kazanması halinde tazminat olarak alacağı parayı, ülkenin en önemli tarihi anıtlarından Pliska Baziliği'nin restorasyonu için vereceğini bildirmişti.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...