Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

HDP'nin yürümek için CHP'den beklentisi var

Düzenleyen:
HDP'nin yürümek için CHP'den beklentisi var

POLİTİKA Haberleri

HDP Milletveli Önder, "Adalete Yürüyüş" eylemine katılmaları için CHP'nin öz eleştiri yapması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Enis Berberoğlu'nun "casusluk" suçundan 25 yıl hapse mahkum edilmesi ve tutuklanmasının ardıdan Kemal Kılıçdaroğlu kararı protesto için "Adalete Yürüyüş" adı altında Ankara'dan İstanbul'a yürüme kararı almıştı.

Bu yürüyüşün bir parti yürüyüşü olmadığı ve birçok vekili tutuklu olan HDP'den de destek görmesi gerektiğini belirten CHP'lilere cevap gecikmedi.

"ÖZ ELEŞTİRİ YAPSINLAR KATILIRIZ"
HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder; Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına CHP'nin dokunulmazlıkların kaldırılmasına destek olarak imkan tanıdığını söyledi.

Bu nedenden dolayı CHP'den özeleştiri içeren bir açıklama beklediklerini ifade eden Önder, bu sayede toplumsal muhalefetin büyüyeceğini belirtti. Aksi olması halinde ise "biz gidiyoruz siz de gelin" yaklaşımının demokrasi açısından eksik olacağını sözlerine ekledi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...