Kılıçdaroğlu darbecilerin sesi oldu: FETÖ’nün sözcüsü

Düzenleyen:
Kılıçdaroğlu darbecilerin sesi oldu: FETÖ’nün sözcüsü

POLİTİKA Haberleri

Her fırsatta yaptığı açıklamalarla FETÖ’nün avukatlığını yapan Kılıçdaroğlu, bu defa bir adım daha ileri gitti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasına tepki için başlattığı “Tahrik Yürüşü”nün 6. gününü geride bıraktı. Kılıçdaroğlu, partisinin dünkü grup toplantısını Çamlıdere yol ayrımında gerçekleştirdi. Konuşmasının çoğunu darbeciler ve terör örgütü yandaşlarına ayıran CHP lideri adeta FETÖ ağzıyla konuştu. 15 Temmuz hain saldırıda 249 şehidi satır arasında geçiren Kılıçdaroğlu, yine darbecilerin avukatlığına soyundu. Kılıçdaroğlu “Bana bir söz verilmişti, linç edilen 3 askerimiz vardı, onların da haklarını savunmamız lazım. Onlarında faillerinin yargılanması lazım. Bana söz verdiler, haklısınız dediler ama dava açmadılar. Hava Harp Okulu öğrencisi Murat Tekin linç edildi, bir öğrenci neden linç edilir? Failleri neden bulunmaz? Bu öğrencinin da hakkını biz arayacağız. Binlerce akademisyen atıldı, bunların da hakkını hep beraber biz arayacağız. Bu yürüyüşü onlar için yapıyoruz” dedi. 
 TERÖRİSTE SELAM YOLLADI
Konuşmasında terörle iltisaklı oldukları açıklanan ve ardından meslekten ihraç edilip tutuklanan sözde akademisyenler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya da destek mesajlarını peş peşe sıralayan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya selam gönderiyorum, bir kabahatleri varsa söyleyin. Hangi gerekçeyle görevlerine son verildiğini kimse bilmiyor. Seslerini duyurmak için açlık grevi yaptılar. 
Anayasa Mahkemesi’nin sınıfta kaldığını da iddia eden Kılıçdaroğlu “AYM’nin saygıdeğer üyelerine seslenmek isterim. Neden karar vermiyorsunuz? Eski kararlarınıza neden sahip çıkmıyorsunuz? Eski kararlarınızın arkasında neden dik ve onurlu durmuyorsunuz. Milletvekilleri hapisteyken neden sessiz kalıyorsunuz? Neden şunu söylemiyorsunuz ‘milli iradeyi hapsetmezsiniz’ neden diyemiyorsunuz? Eğer diğer hâkimlerin yaptığı gibi siz de çay toplamaya meyilliyseniz söyleyeceğim bir şey yok” dedi.  

1.570 RAKIMDA GRUP KONUŞMASI 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, grup konuşmasını Bolu’nun Gerede ilçesine 37 kilometre uzaklıktaki Çamlıdere mevkiinde yaptı. Kalabalık bir kitlenin katıldığı grup toplantısı, 1.570 rakımda gerçekleşirken, Kılıçdaroğlu’nun konuşması 30 dakika sürdü.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...