Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ertuğruloğlu: 15 Temmuz Türkiye demokrasisi açısından milat

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Ertuğruloğlu: 15 Temmuz Türkiye demokrasisi açısından milat

POLİTİKA Haberleri  / AA

KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, 15 Temmuz 2016'da Türk demokrasisine karşı yapılan hain darbe girişimini kınayarak, darbe girişiminde yaşamını yitiren 249 şehide Allah'tan rahmet diledi.

Türkiye demokrasisi açısından 15 Temmuz'un milat olduğuna dikkati çeken Ertuğruloğlu, halkın gücüyle engellenen 15 Temmuz’un Türkiye tarihinde demokrasi zaferi olarak yer alacağını kaydetti.

Tahsin Ertuğruloğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye'nin demokrasisine karşı gerçekleştirilen darbe girişimi yüce Türk halkı tarafından engellendi ve demokrasi korundu. O gece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokaklara inerek iradesine sahip çıkan Türk milleti, ne kadar cesur bir millet olduğunu bir kez daha dünyaya gösterdi."

Kıbrıs’ta da 15 Temmuz 1974'te Yunanistan tarafından askeri darbe gerçekleştirildiğini ve bu darbenin ana vatan Türkiye’nin yasal ve haklı müdahalesiyle başarılı olamadığını anımsatan Ertuğruloğlu, bu müdahale sonucu Kıbrıs Türk halkının soykırımdan kurtarıldığına ve bugünkü bağımsız ve özgür yaşamına kavuştuğuna dikkati çekti.

Ertuğruloğlu, o dönemde Yunan cuntasının darbe girişiminin Türkiye tarafından engellenmesiyle hem Kıbrıs Türk halkının hem de Kıbrıs Rum halkının barışa, huzura ve istikrara kavuştuğunun altını çizerek, bugün Kıbrıs’ta iki ayrı devlete sahip halkların iyi komşuluk ilişkileriyle çalışarak geleceği inşa edebileceğini ifade etti.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...