Kılıç: Bu darbe girişimi Türkiye'nin 11 Eylül’üdür

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kılıç: Bu darbe girişimi Türkiye'nin 11 Eylül’üdür

POLİTİKA Haberleri  / AA

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğinde FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Türk ve Amerikan medya temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Kılıç, darbe teşebbüsünün sıradan bir girişim olmadığını belirterek, "Bu, bir askeri darbe değil, devleti ve demokrasiyi hedef alan terörist bir saldırıdır. Bu saldırıda rol alanlar kendi askeri üslerinden değil, örgüte mensup sivillerden talimat almıştır." değerlendirmesini yaptı.

Türk milletinin 15 Temmuz gecesi gösterdiği kahramanlığa Amerikan medyasında yeterince yer verilmemesinden şikayet eden Kılıç, şöyle konuştu:

"Çin'de Tiananmen Meydanı'nda tankın önünde duran bir kişi demokrasi kahramanı olarak yıllarca her yerde takdim edildi ama 15 Temmuz gecesi tankların altına yatan Türk milletinin kahramanlığıyla ilgili herhangi bir kareyi Amerikan medyasında gördünüz mü? Darbe girişiminden birkaç gün sonra New York Tiimes'ta yer alan bir makalede Türk halkı için 'koyun' ifadesi kullanılıyordu. Siz demokrasilerini savunmak için kahramanlık destanı yazan insanları böyle mi sunuyorsunuz?"

"BU DARBE GİRİŞİMİ, TÜRKİYE'NİN 11 EYLÜL'ÜDÜR"

Büyükelçi Kılıç, "Bu darbe girişimi, Türkiye'nin 11 Eylül’üdür ve biz bu süreçte dostlarımızdan destek bekliyoruz." diyerek, ABD başta olmak üzere Batılı ülkelerin Türkiye ile daha fazla dayanışma halinde olması gerektiğini vurguladı.

FETÖ mensuplarının ABD'deki eylemlerine de işaret eden Kılıç, FETÖ'nün kendisini ABD'de eğitim gönüllüsü gibi sunduğunu ancak darbe gecesi yaptığı katliamların unutulmaması gerektiğini vurguladı.

"ABD'DEN DAHA SOMUT ADIMLAR BEKLİYORUZ"

FETÖ elebaşı Gülen'in darbe sürecinde Pensilvanya'dan talimatlar verdiğini ve sonrasında da Amerikan medyasına açıklamalar yapmaya devam ettiğini söyleyen Kılıç, ABD'nin Gülen'e yönelik daha somut adımlar atmasını beklediklerini kaydetti.

Trump yönetimini, Gülen'in iadesi konusunda "istekli" ve "ciddi" gördüğünü dile getiren Kılıç, hukuki süreçler çerçevesinde gerekli adımların hızlı şekilde atılmasını umduklarını belirtti.

15 Temmuz sonrasında devletin aldığı tedbirlerle ilgili eleştirileri "son derece haksız" olarak niteleyen Kılıç, Fransa ve Almanya'dan örnekler vererek, her devletin kendisini koruma hakkı olduğunun altını çizdi.

Öte yandan, Washington Büyükelçiliğinde AA'nın fotoğraflarından oluşan 15 Temmuz Darbe Girişimi Fotoğraf Sergisi açıldı.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...