Cumhurbaşkanı Erdoğan: Abluka kabul edilemez

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Abluka kabul edilemez

POLİTİKA Haberleri

Müslümanların ilk kıblesinin işgaline karşı bütün İslam dünyası ayakta. Tepkiler çığ gibi büyürken, İsrail’in bir an önce geri çekilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan da devrede.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Filistin’e yönelik hak ihlalleriyle ilgili olarak Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ile telefonda görüştü. Erdoğan, Abbas ile görüşmesinde Mescid-i Aksa’ya girişe kısıtlamalar getirilmesinin kabul edilemeyeceğini belirterek, Kudüs’ün ve Harem-i Şerif’in İslami karakterinin ve kutsiyetinin korunmasının bütün İslam dünyası için önem taşıdığına dikkati çekti. Abbas  da duyarlılığından dolayı Cumhurbaşkanına teşekkürlerini iletti. 

Erdoğan, İsrailli mevkidaşıyla görüşmesinde ise din ve ibadet özgürlüğü çerçevesinde Müslümanların Mescid-i Aksa’ya hiçbir kısıtlama olmaksızın girebilmeleri gerektiğini kaydetti. Harem-i Şerif’in tüm İslam dünyası için önem taşıdığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, girişte İsrail askerlerinin metal dedektörle arama yapma uygulamasının en kısa sürede kaldırılması ve gerilimin son bulması gerektiğini söyledi. Rivlin ise tedbirlerin güvenlik amaçlı olduğuna iddia ederek  Harem-i Şerif’in statüsünde herhangi bir değişiklik olmayacağı ve dini özgürlüklerin kısıtlanmayacağı hususlarında güvence verdi.

Öte yandan İsrail’in Mescid-i Aksa ablukası 1 haftadır devam ediyor. Geçen pazar caminin kapılarına konulan metal arama dedektörleriyle tırmanan gerilimde, Müslümanların direnişi sürüyor. İşgal altında tuttuğu Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesine kimseyi sokmayan İsrail polisi, Filistinlilere sert bir şekilde karşılık veriyor. Polis, sadece slogan atan eylemcilere biber gazı ve plastik mermilerle ateş ediyor. Son olarak da ‘Teröre karışmak’ yaftasıyla 12 kişiyi gözaltına aldı. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...