Adaylık başvurusu online yapılacak! AK Parti'de kadın harekâtı

Düzenleyen:
Adaylık başvurusu online yapılacak! AK Parti'de kadın harekâtı

POLİTİKA Haberleri

AK Parti’de yenilenme harekâtı kapsamında kadınlara parti yönetiminde daha çok ağırlık verilecek.

İsmail Sonsuz

“Kadın desteği olmazsa başarı olmaz” diyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda il ve ilçe kongrelerinde yönetimlerin en az yüzde 30’u kadınlardan oluşacak. Kadınların adaylıklarını daha rahat yapabilmeleri için kolaylık da sağlandı. Kadınların adaylık başvurularını online yapabilmeleri için internet sitesi hazırlandı. Kadınlar www.akkadinbasvuru.com adresi üzerinden adaylık başvurusu yapabilecek.

SADECE ÜYELER...

Başvurular AK Parti Genel Merkezi’nde tek tek değerlendirilecek. Öne çıkan isimler daha sonra yüz yüze mülakat yapılacak. Başvurular arasından yönetim kadrolarının 3 katı kadar bir isim bir havuzda toplanacak. Bu isimler arasından yönetimler, yedek yönetimler, mahallelerde ve komisyonlarda görev yapacak isimler belirlenecek. Online başvuruyu FETÖ sızmalarına karşı sadece AK Partili kadın üyeler yapabilecek. AK Parti’nin yaklaşık 11 milyon üyesi bulunuyor. Bunun 4,5 milyonu kadın. Aynı şekilde, AK Parti’nin yaptığı araştırmalara göre partiye oy verenlerin yüzde 50’den fazlası da kadın.

Kongre sürecinde AK Parti Kadın Kolları da sahada aktif olarak çalışıyor. Kadın kolları temsilcileri, sivil toplum örgütleriyle, esnafla ve toplumun tüm kesimleriyle bir araya gelerek kadın buluşmaları yapıyor. Parti kurmayları “Kadın Kolları olarak geniş kapsamlı etki alanımız var. Zaten seçimlerdeki başarımız da buradan geliyor. Ev kadınlarından daha çok oy alıyoruz. Bu vatandaşın ayağına gitmemizden, kapılarını tıklatmamızdan kaynaklanıyor” diye konuştu.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...