İnal: Batı’nın tutumu darbecilere moral oldu

Düzenleyen:
İnal: Batı’nın tutumu darbecilere  moral oldu

POLİTİKA Haberleri

Darbe girişimi davalarına TBMM ile Başbakanlık, Cumhurbaşkanına suikast girişimi davasına da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına katılan avukat Mustafa Doğan İnal, Batı ülkelerinin verdiği destek nedeniyle FETÖ’cü darbecilerin moral kazandığını söyledi.

Darbe girişimi davalarına TBMM ile Başbakanlık, Cumhurbaşkanına suikast girişimi davasına da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına katılan avukat Mustafa Doğan İnal, Batı ülkelerinin verdiği destek nedeniyle FETÖ’cü darbecilerin moral kazandığını söyledi. Darbe girişimini ‘’bir suç üstü hali’’ olarak nitelendiren İnal, dolasıyla suç üstü halinde çok fazla delil araştırmaya ihtiyaç bulunmadığına işaret etti. Avukat İnal, şunları söyledi: “Türkiye’deki bir siyasi parti lideri ‘kontrollü darbe’ ifadesini dile getirdikten sonra ayrıca Almanya ve Amerika’da özellikle artışa geçen örgüt mensuplarını koruma durumları, sanıklar açısından çok pozitif bir algı oluşturdu. Duruşmalardaki gözlemlerimize göre, bu süreçten sonra çok ciddi bir moral kazandılar. Bu morallerinin bitmesi için yargılamaların da hukuka uygun bir şekilde mahkumiyetle sonuçlanması gerekiyor. Bunun bir şekilde ABD ve Batı’ya, orada ikamet eden teröristbaşına ve mensuplarına açık bir mesaj, ihtar olacağını düşünüyorum. Amerika’nın örgüt başını cansiparane bir şekilde müdafaa etmesi, hukuki taleplere ve idari girişimlere hiçbir cevap vermemesi, örgüt elebaşının Amerika tarafından korunduğunu net olarak ortaya koymaktadır. Zaten örgüt üyelerinin tamamı Amerika’da serbest bir şekilde dolaşmaktır. Orada vakıflar ve okullar kurmaktadır. Amerika’da ‘charter’ okul sistemi aracılığıyla yıllık 400-500 milyon dolar gelir elde etmektedir. Bir şekilde terör örgütünün finansmanı Amerika tarafından sağlanıyor. Halbuki PKK ve FETÖ, silahlı terör örgütü. Silahlı bir terör örgütünün bu şekilde korunup kollanması, bizce artık malum olduğu üzere çok net bir şekilde ABD’nin terör örgütlerini koruyup kolladığını, Türkiye’deki meşru hükûmete koz olarak elinde tuttuğunu söyleyebiliriz. 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...