Erdoğan: İkinci Kobani’ye izin veremeyiz

Düzenleyen:
Erdoğan: İkinci Kobani’ye izin veremeyiz

POLİTİKA Haberleri

Afrin’i işgal eden PYD’nin Akdeniz’e doğru terör koridoru oluşturmak istediğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı, “Buna müsaade edemeyiz. Yeni bir Kobani yaşatmayacağız” dedi

İSMAİL SONSUZ  A.Karahisar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İdlip operasyonu ile ilgili olarak “Saldırıları kendi topraklarımızda karşılamak yerine bizzat kaynağında meseleleri çözme stratejimizi adım adım hayata geçiriyoruz” dedi. 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nın kapanış konuşmasında önemli mesajlar veren Erdoğan, özetle şunları söyledi: 
FETÖ, başladığı yer neresi olursa olsun, geldiği nokta itibarıyla fasık, sapkın, ehl-i sünnet akaidine mugayir bir harekete dönüşmüştür. Bu FETÖ’cülerin mahkemelerde yaptıkları şovlara ve yurt dışında yürüttükleri provokasyonlara bakmayın. Şu anda yargı önünde hesap verenler, kendilerini cezaevlerinde bulduklarında yaptıkları ihaneti düşünecek çok zamanları, etraflarında bunu kendilerine hatırlatacak çok kişileri olacak. Artık vatansız olduklarını marifet gibi anlatanların, gittikleri her yerde sığıntı gibi muamele gördüklerini fark ettiklerinde yaşayacakları pişmanlığın bir faydası olmayacak.
SURİYE BİZE GELİYOR
Biz Suriye’deki gelişmelere sırtımızı dönsek bile krizin sonuçlarından kaçabilir miyiz? İşte biz Suriye’ye gitmediğimizde Suriye bize geliyor. Kendimizi aldatmayalım, bir gerçeği çok iyi yakalamamız lazım ve bilmemiz lazım. 911 kilometre bir Suriye sınırı ve burada çok ciddi devlet yapılanması ön çalışmaları var. Bugün biz buna sessiz kalırsak ki geciktik, o zaman bu yapılanma orada tahakkuk edecektir. İşte Cerablus’tan müdahaleyi yaptık ki, Sayın Obama döneminde kendileriyle defaatle bunları konuştuk maalesef hep oyalama, oyalama adım atılamadı. Artık bu dönemde daha bekleyemeyiz dedik ve Cerablus’a girdik.
En Doğudan Akdeniz’e oluşturulmak istenen koridora müsaade edersek yeni bir Kobani yaşarız. Kusura bakmasınlar, biz yeni bir Kobani yaşamak istemiyoruz ve bunu yaşatmayacağız. Kimlikleri hepimizin malumu olanlar, bölgeyi yeniden dizayn etmeye kalkıyor. Telafer’de 400 bin Türkmen var. Bunu yarısı Şia, yarısı Sünni. Tehdit altında Telafer’i terk etmek zorunda kaldı. Bunların hukukunu kim savunacak. Kılıçdaroğlu şöyle demiş. Kılıçdaroğlu ne dersin desin. Halk ne diyor biz ona bakacağız.
Kim ne derse desin biz, Türkiye’nin Suriye ve Irak kaynaklı tehditlerle köşeye sıkıştırılmasına izin vermeyeceğiz. Saldırıları kendi topraklarımızda karşılamak yerine bizzat kaynağında sorunları çözme stratejimizi adım adım hayata geçiriyoruz. Fırat Kalkanı bunun ilk adımıydı, İdlib’de bir operasyon yürütülüyor. Bize husumet gösterenlere sözümüz, bir kez daha hatırlatıyoruz: Bir gece ansızız gelebiliriz...
FARKI KAPATMAMIZ LAZIM
Mahallî idareler ile milletvekilliği seçimleri arasında daima bir fark bulunduğunu biliyoruz. Amacımız bu farkı, mahallî idarelerdeki oylarımızı yukarıya doğru çıkararak kapatmaktır. Milletvekilliği ile cumhurbaşkanlığı seçimleri arasında fark oluşmaması lazım. Aksi takdirde Meclis’te sıkıntıya düşeriz. Seçimlerde arzu ettiğimiz neticeyi alamazsak diğer başarılar havada kalacak.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...