Erdoğan'dan ABD'nin vize skandalına cevap

Düzenleyen:
Erdoğan'dan ABD'nin vize skandalına cevap

POLİTİKA Haberleri

Erdoğan, Türkiye ile ABD arasında yeni bir gerginliğe yol açan vize restleşmesi konusunda ilk kez konuşurken, mütekabiliyet esasına dayalı olarak karşılık verildiğini açıkladı.

İSMAİL KAPAN KİEV
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile ABD arasında vize işlemlerinin askıya alınmasına ilişkin, “Türkiye hukuk devletidir, bir kabile devleti değildir” dedi.
Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey Toplantısı için Ukrayna’ya giden Erdoğan, Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile baş başa görüştü. Ardından konsey toplantısını gerçekleştiren iki lider ortak basın toplantısı düzenledi.
Ukrayna’nın bölgenin istikrarı, güvenliği ve barışı noktasında kilit ülkelerden biri olduğunu belirten Erdoğan, Kırım konusuna işaret ederek şunları söyledi:
KIRIM’IN İLHAKINI TANIMADIK
“Sayın Poroşenko’ya Türkiye’nin Ukrayna’nın egemenliğini, Kırım dahil toprak bütünlüğünü ve siyasi birliğini desteklemeye devam edeceğini bir kez daha ifade ettim. Kırım’ın yasa dışı ilhakını tanımadık ve tanımayacağız. Ukrayna’nın ülkelerine sadakatlerini kanıtlamış Kırım Tatarlarına verdiği destekten büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Soydaşlarımızın durumunu yakından takip etmeye ve bu konuyu uluslararası kamuoyunun gündeminde tutmaya devam edeceğiz.” 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile ABD arasında vize işlemlerinin askıya alınmasına ilişkin de şunları kaydetti: “Bu karar her şeyden önce çok çok üzüntü verici. Yani Ankara’da büyükelçinin böyle bir kararı alarak uygulamaya sokması üzüntü verici. Dışişleri Bakanlığımız yetkilileri konuyla ilgili bunu duydukları anda gerekli girişimlerde bulunmak suretiyle muhataplarını aramışlardır. Bakanımız bana bu konuyu ilettiği anda kendilerine sadece şunu söyledim, Türkiye bir hukuk devletidir. Her şeyden önce biz bir kabile değiliz, bir kabile devleti de değiliz. Onların açıkladığı metin neyse mütekabiliyet esasına dayalı olarak, ona göre o metnin karşı metnini aynen bizim de Amerika’da büyükelçimiz anında açıkladı. Süreç bundan ibarettir.”

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...