Erdoğan sevgisi sokaklara taştı

Düzenleyen:
Erdoğan sevgisi sokaklara taştı

POLİTİKA Haberleri

Boşnaklar ve Türklerin yoğun yaşadığı Sırbistan Yeni Pazar’da tarihî bir gün yaşandı. Türkçe pankartlarla binler Erdoğan’ı büyük coşkuyla karşıladı. Erdoğan “FETÖ denilen bu ihanet çetesini ülkemizden olduğu gibi Balkanlardan da söküp atacağız. Bu hususta Sayın Vucic’e de özellikle güvenimiz, itimadımız tam” dedi.

İsmail Kapan BELGRAD

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Sırbistan temasları kapsamında gittiği Sancak bölgesinin Novi Pazar şehri, ziyaret dolayısıyla âdeta doldu taştı. Sırbistan’ın farklı şehirlerinden Erdoğan’ı görmek için bilinen adıyla Yeni Pazar’a akın eden binlerce insan, şehrin sokaklarını doldurdu. 7 yıl sonra yeniden Novi Pazar’a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti, Boşnak nüfusun yoğun yaşadığı şehirde adeta bayram havası yaşattı. Şehrin dört bir yanına “Türkiye”, “Novi Pazar’a hoş geldiniz” pankartları ve Türk bayrakları asılırken, insanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı görebilmek için pencerelere ve yüksek binaların çatılarına çıktı. 
SAHNEYİ BİNLER DOLDURDU
Şehrin meydanında kurulan sahnenin çevresini dolduran kalabalık, ellerinde Türk bayraklarının yanı sıra Sırbistan ve Sancak bayrakları da taşıdı. Novi Pazar’ı Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Novi Pazar Belediyesi önünde kurulan sahnede kendisini görmek için şehre gelen insanlara hitap etti.  
FETÖ BALKANLARDAN SİLİNECEK
“Türkiye ile Sırbistan arasında yeni bir dönemi başlatıyoruz” diyen Erdoğan’ın konuşması özetle şöyle: Burada yaşadığımız bu birliktelik ne kadar huzura birlikteliğe ihtiyacımız olduğunu gösteriyor. Türkiye ile Sırbistan arasında yeni bir dönemi başlatıyoruz. Sayın Vucic ile birlikte karşınızda olmamız çok anlamlı. Balkanlarda, dışarıdaki güçlerin kışkırtmasıyla ortaya çıkan her kaosun, her çatışmanın bedelini sadece ve sadece buradaki insanlar ödüyor. Gün geliyor herkes çekip gidiyor ama yürekleri yangın yerine dönmüş insanlar burada yine yan yana yaşamaya devam ediyor. 
KARDEŞ OLURSAK GÜÇLÜYÜZ
Onun için diyoruz ki Balkan halkları olarak kendi aranızda bir olursanız, beraber olursanız, kardeş olursanız o kadar güçlü olursunuz. Çok güçlü ve derin ilişkilerimiz olan Sancak bölgesindeki kardeşlerimizin sevinci sevincimizdir, üzüntüsü üzüntümüzdür. İnanıyorum ki bizi etnik milliyetçilikler ayırmamalı tam aksine bizi Sırbistan birleştirmeli. FETÖ denilen ihanet çetesini ülkemizden olduğu gibi Balkanlardan da söküp atacağız. Bu hadisede mevkidaşımla aynı düşüncelere sahibiz. 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic’in konuşmalarının ardından ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtılmak üzere belediyeye bırakılan 200 bisiklet, İstanbul’daki Türk bisiklet firması Salcano tarafından hibe edildi.
2 GÜNDE 16 ANLAŞMA İMZALANDI
Cumhurbaşkanı Erdoğan “Sırbistan ile önümüzdeki dönemde bağlarımızı daha da güçlendireceğiz. İki günde 16 imza attık. Her konuda işbirliğine hazırız” dedi. Novi Pazar’da “İsa Bey Hamamı’nın Restorasyonu için İş Birliğine Yönelik Niyet Beyanı”, “Osmanlı Kaplıca Hamamı Restorasyonu Hakkında İş Birliğine Yönelik Mutabakat Zaptı”, “Mladost Anaokulunun Yeniden İnşasına İlişkin İş Birliği Protokolü” ile “Yeni Pazar Merkez Köprüsü’nün ve Bağlantı Yollarının Yeniden İnşasına İlişkin İş Birliği Protokolü” imzalandı.
Erdoğan sevgisi sokaklara taştı

NOVİ PAZAR BİR OLSUN KARDEŞ OLSUN
Cumhurbaşkanı Erdoğan Novi Pazar’daki Boşnak Milli Konseyi’ni (BNV) ziyaret etti. Konsey binasına gelişinde kendisine sevgi gösterilerinde bulunan çocuklarla tokalaşan Erdoğan, buradaki konuşmasında, “Novi Pazar bir olsun, iri olsun, diri olsun, kardeş olsun hep birlikte Novi Pazar olsun. Çünkü ayrılıkta zafiyet var, birlikte kuvvet var” dedi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...