HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Erdoğan'dan D-8 ülkelerine çağrı

Düzenleyen: /
Erdoğan'dan D-8 ülkelerine çağrı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haber

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü 9. Zirvesi'nde konuştu. Erdoğan, konuşmasında D-8 ülkelerine flaş bir çağrıda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü 9. Zirvesi'nde konuşuyor. Erdoğan, Zirvede yaptığı konuşmaya, "Sözlerimin hemen başında 1997 yılının kasvetli atmosferinde D-8'in kuruluşuna liderlik eden merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın rahmetle tazimle yad ediyor, Rabbim mekanını cennet eylesin diyorum" sözleriyle başladı.

D-8 ÜLKELERİNE FLAŞ ÇAĞRI!

İyi terörist kötü terörist diye bir ayrımın yapıldığı bir dönemi yaşıyoruz. İslam'la terörizm özdeşleştirilmeye çalışılıyor. Bizler D-8 üyeleri olarak 3 kıtaya hakim durumdayız, zengin doğal kaynaklarımız, genç-dinamik bir nüfusumuz var. Kişi başına düşen milli gelir ortalamamız yükseldi. Tabii ki yeterli değil, daha ileri gitmesi gerekir. Ticaretten tarım ve sanayiyeye kadar sektörel işbirliklerimiz bulunuyor. D-8 içi ticaret hacmimizin 500 milyar doların üzerine çıkacağına inanıyorum. Savunma sanayi başta olmak üzere birçok alanda ortak projelere girebiliriz. Birçok alanda geniş bir işbirliği potansiyelimiz bulunuyor. Teşkilatımıza yeni üyeler kazandırmamız gerekiyor. Karar alma mekanizmalarımızda nitelikli çoğunluktan istifade etmeliyiz. Eğer burada nitelikli çoğunluk getirirsek karar alma süreci hızlanacaktır. Eğer proje destek fonunu hayata geçirirsek daha verimli bir örgüt oluruz. Ülkelerimiz arasındaki ticarette artık milli para birimlerini kullanmanın önünü açarsak D-8 tarihinde bir devrime imza atarız. Kur baskısı altında ekonomiyi eritmeye gerek yok, dolar ve euro baskısında ekonomiyi eritmeye gerek yok. Milli ve yerli parayla ticaret yaparsak ülkelerimiz kazanır. Bir takas odası kurulması için merkez bankalarımızı bir araya getirelim.

Son dakika... D-8 zirvesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasıyla başladı!

LİDERLER AİLE FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİ

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen, zirve kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve D-8 üye ülkelerinin temsilcileri aile fotoğrafı çektirdi. 

Zirvede, Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı İshak Cihangiri, Endonezya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Yusuf Kalla, Pakistan Başbakanı Abbasi,  Malezya Başbakan Yardımcısı Zahid Hamidi,  Bangladeş Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Muhammed Şehriyar Alem ve Mısır  Dışişleri Bakan Yardımcısı Hamdi Loza yer alıyor.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gine Cumhurbaşkanı Alpha  Conde'nin misafir ülke cumhurbaşkanları olarak katıldığı zirvede, KEİ, EİT, İKB,  İİT, BM, IRCICA, SESRIC'ten temsilciler bulunuyor.

Son dakika... D-8 zirvesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasıyla başladı!

TÜRKİYE'NİN DÖNEM BAŞKANLIĞIYLA D-8'İN İKİNCİ DÖNEMİ BAŞLAYACAK

Dünyanın gelişmekte olan 8 ülkesinin, ilki Türkiye'de olmak üzere üye ülkelerde düzenlenen zirvelerin ilk döngüsünün tamamlamasının ardından ikinci kez İstanbul'da bir araya gelmesiyle D-8'in tarihinde ikinci dönem başlayacak. Örgütün "fikir babası" Türkiye, ikinci kez ev sahipliğini yaptığı zirveyle D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütünün ikinci dönemine güçlü bir vizyon getirmeyi hedefliyor.

Son dakika... D-8 zirvesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasıyla başladı!

Son dakika... D-8 zirvesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasıyla başladı!

Son dakika... D-8 zirvesi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasıyla başladı!

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...