Erdoğan'dan ABD'ye net mesaj: Dünya, 1'den 196 kez büyüktür

Düzenleyen:
Erdoğan'dan ABD'ye net mesaj: Dünya, 1'den 196 kez büyüktür

POLİTİKA Haberleri

BM'den çıkan Kudüs kararıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dünya 5'ten büyüktür. Hele hele 1'den hayli hayli büyüktür. 196 kez büyüktür " diyerek ABD'ye net mesaj verdi.

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul'da İİT zirvesinde Kudüs'ü Filistinlilerin başkenti olarak ilan ettik ve durum karşısında tavrımızı net bir şekilde ortaya koyduk. Buradan bir kez daha hatırlatıyoruz ki dünya 5'ten büyüktür. Hele hele 1'den haydi haydi büyüktür. 196 kez büyüktür" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

"TRUMP NE İÇİN OLANLARA SESSİZ KALIYORSUNUZ"

Ben güçlüyüm, benim nükleer başlıklı silahlarım var… Bunlar size bir şey kazandırmaz. İşte yanınızda sadece İsrail'i bulursunuz. Bunun karşısında 128 ülkenin karşınızda dimdik ayakta durduğunu görürsünüz. Çekimser davranan ya da katılmayanların yeri de büyük ihtimalle 128'in yeridir. Bizim son ana kadar tespitimiz 160 ila 190 arasında kabul oyunun çıkacağı istikametindeydi ama Beyaz Saray telefonların başına geçti, bu ülkeleri tek tek tehdit ettiler, açıktan tehdit ettiler. 'Biz hem dolarları vereceğiz buna rağmen bizim karşımıza dikilecekler' dedi. İnsanların, hele hele devletlerin demokratik iradeleri ne zamandan beri paralarla satın alınmaya başlandı. Devletlerin iradeleri ne zamandan beri parayla satın alınmaya başladı. Eğer böyle yaklaşanlar varsa onlar da dersini almaya mahkumdur. Zulümle abad olunmaz. Tarihte mazlumun ahını alıp iflah olan hiç kimseyi bulamazsınız. Filistinli Muhammed dün buradaydı... Muhammed bir başka.. Nerede İsrail askeri saldırsa Muhammed orada.. Fakat hiçbir şekilde ona kurşun isabet etmiyor. Muhammed içeri girerken bizi görünce tekbir getirdi. İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür, imansız olan paslı yürek sinede yüktür. Bir tarafta iman bir tarafta paslı yürek.. Olan bu... Muhammed bizim misafirimiz ama bizden vatandaşlıkta istiyor. Türkiye'yi çok seviyor. Trump ne için olanlara sessiz kalıyorsunuz. Zulme rıza zulümdür bu böyle bilinmeli. Bu bir mazlumdur, bu bir terörist değildir. Bu mazluma karşı bu tavrı ortaya koyan İsrail askeri teröristtir. Biz bunu her yerde seslendirmek zorundayız. Sesledirmezsek hadisi yerine getirmemiş oluruz.

"ÇÜNKÜ BUNLAR NOKTA NOKTA TEK MİLLET"

Nerede kadın hakları savunucuları, neredesiniz, neden bağırmıyorsunuz? İşlerine gelmez... Çünkü bunlar nokta nokta tek millettir. Mültecileri, Myanmar'daki Arakanlıları bir an bile biz aklımızdan çıkarmadık. Eşim, oğlum, bakanlarımız hep birlikte gittiler. Şimdi de Başbakanımız bir heyetle Bangladeş'teki kampları ziyaret ettiler.

"İŞTE TÜRKİYE'DEKİ ANA HIYANET BU"

CHP'nin grup başkanvekili bir şeyler söylemiş... Şöyle bir dinleyelim.. (CHP'li Engin Altay'ın, "Bizim bu hükümeti alkışlayacak halimiz yok" sözleri) Adam şirkatin söylüyor, secaat arz ederken. Benim milletim bu kadar güzellikler yapılırken onu kötüleyeni alkışlar mı? Bu millet o yüzden sizi iktidar yapmıyor. Akıllanın, akıllanın! İşte Türkiye'deki ana hıyanet, ana muhalefet bu. Türkiye'deki en büyük sıkıntı bu muhalefet sorunu... Şimdi bir insan demokrasiye gerçekten inanıyorsa milletin tercihine saygı duyar. CHP tıpkı tek parti döneminde olduğu tekrar hızla faşizme kayıyor. Terör örgütünün arkasında olduğu tiplerle bir yolculuktu... Ama adını adalet yürüyüşü yoktular. İşlerine geldiğinde yargıyı örnek gösterirler işlerine gelmediğinde yargı için en garis ifadeleri kullanırlar. Gece gündüz yolsuzluk türküsü çağırırlar, kendi başkanları bu suçlardan gözaltına alındığında ağlaşmaya başlarlar. Yolsuzlukları iba ettiğinin dahi farkında olmayan karikatür tipli biri... Eline tutuşturulan kağıtların ne olduğunu anlamıyor bile. Geçen gün başbakanımız onun hesap uzmanlığını silkeleyip eline verdi. Kurduğu her ilişki yanlış. Bu kadar yanlıştan çıka çıka bu karikatür tip çıkıyor. Gözünü Suriyeliler için harcanan paraya dikiyor. Bu paranın içinde milletimizin yardımları da var, bütün STK'lar, belediyelerin vs hepsi var. Tabii ki niyet kötü. Kendisi de bu paranın hesabını biliyor ama milletimizin kafasında soru işareti çıkarmaya çalışıyor. Bu fitnedir, bu tarz siyaset ırkçı faşist bir siyasettir. Milletimiz bu zata hak ettiği cevabı verecektir. Bu partinin belediyeciliğini de iktidarlığını da biz geçmişten çok iyi biliriz.

"AK PARTİ'Yİ KENDİLERİ GİBİ 40 YAMALI BOHÇA SANIYORLAR"

Yerlilik ve millik.. Bunu da bizden çalmaya çalışıyor. Biz sizin geçmişinizi biliyoruz, hiçbir zaman yerli olamadınız ama bu hareket bunların üzerine kuruldu. Öyle olduğu için ki yüzde 34,4'ten yüzde 50'ye kadar çıktı. AK Parti'yi kendileri gibi 40 yamalı bohça sanıyorlar. Halbuki AK Parti milletten aldığı destekle bugünlere geldi. Biz milletimizle birlikte sokakları kaosa sürüklemek isteyenleri, terör eylemleriyle vatanımıza göz dikenleri tepeleyip geçtik. Bu cephe bugüne kadar Allah'ın izniyle sarsılmadı.

AYRINTILAR GELİYOR...

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...