Bakan Çavuşoğlu: Rusya ve İran, Esad rejimini durdurmalı

Düzenleyen:
Bakan Çavuşoğlu: Rusya ve İran, Esad rejimini durdurmalı

POLİTİKA Haberleri

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İdlib'deki son gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu. Çavuşoğlu, bölgedeki Türk askerî varlığını işaret ederek, "TSK'nın 4. gözlem gücü İdlib'e yerleşmeye başladı" dedi. Esad rejiminin muhalifleri hedef alan saldırılarına da tepki gösteren Çavuşoğlu, "Rusya ve İran, Esad rejimini durdurmalı" ifadelerini kullandı. Öte yandan Bakan Çavuşoğlu'nun 21 Ocak'ta Bağdat'ı ziyaret edeceği öğrenildi.

Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu. 

"TSK'NIN 4. GÖZLEM GÜCÜ İDLİB'DE"

Rusya, Türkiye ve İran'ın garantörlüğünde Rusya'nın Soçi şehrinde varılan anlaşma kapsamında bölgede bulunan ve bölgedeki ateşkesi gözlemleyen Türk birliklerinin durumuna ilişkin açıklamada bulunan Çavuşoğlu, "Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK)'nın dördüncü gözlem gücü İdlib'e yerleşmeye başladı" dedi.

"RUSYA VE İRAN, ESAD'I DURDURMALI"

Son dönemde Beşşar Esad rejiminin İdlib'e saldırılarının yoğunlaştığını belirten Çavuşoğlu, Rusya ve İran'ın konuyla ilgili sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Çavuşoğlu değerlendirmesinde, "İdlib'de sivil halk ve ılımlı muhalifler hedef alınıyor. Rusya ve İran, Esad rejimini durdurmalı. YPG'nin olduğu yerde olmayacağız" ifadelerine yer verdi.

"YPG'NİN OLDUĞU YERDE OLMAYACAĞIZ"

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG'nin başını çektiği Suriye Demokratik Güçleri (SDG)'nin bulunduğu bir masada olmayacağını ifade etti. Böyle bir durumda siyasi çözüm sürecinin baltalanacağını belirten Çavuşoğlu, "Soçi'ye terörist grupların davet edilmemesi gerektiğini ilettik, Soçi'de terörist grupların olması süreci baltalar" dedi.

"KKTC'DE BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞILIYOR"

KKTC’de başkanlık sisteminin tartışıldığını ve bunun olabileceğini de söyleyen Çavuşoğlu, "KKTC'de de başkanlık sistemi tartışılıyor. Olabilir. Biz başkanlık sistemine geçtik. Bunun şimdiden faydasını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

BAĞDAT'I ZİYARET EDECEK

Öte yandan Bakan Çavuşoğlu'nun bölgedeki son gelişmelere dair istişarelerde bulunmak üzere 21 Ocak'ta Irak'ın başkenti Bağdat'ı ziyaret edeceği öğrenildi. Ayrıca, 25 Ocak'ta Avusturya Dışişleri Bakanı Karin Kneissl'ın Türkiye'ye geleceği bildirildi.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...