Adnan Şahin’den Meclis’e özel menü
POLİTİKA Haberleri
TBMM yönetimi, Anadolu lezzetlerini tanıtmak ve gün yüzüne çıkarmak için, her hafta bir ile özgü yöresel yemeği servis etme kararı aldı.
Yücel Kayaoğlu ANKARA
Yazarımız Adnan Şahin’in ‘7 bölge 7 yemek’ teması ile seçtiği yemekler milletvekilleriyle buluştu. Uygulama TBMM’nin ilk kadın idare amiri olan AK Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez’in girişimi ile başladı. Milletvekillerinin yararlandığı üyeler lokantasında ilk olarak karalahana çorbası (D. Karadeniz), zahterli zeytin piyazı (Akdeniz), şevket-i bostan (Ege) demir hindi şerbeti, kestane aşı (Marmara), sembusek (Güneydoğu), hardaliye şerbeti (Trakya) gacer bulgur pilavı eşliğinde kuzu fehli (İç Anadolu), gaysefe (Doğu Anadolu), kaymak (Akdeniz) ve köme (İç Anadolu) servisi yapıldı.