Bakan Kaya: Elektronik kelepçe zorunlu hâle gelmeli

Düzenleyen:
Bakan Kaya: Elektronik kelepçe zorunlu hâle gelmeli

POLİTİKA Haberleri

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, şiddetle mücadele kapsamında yeni çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Haber Merkezi ANKARA

Şiddet haberlerinin medyada veriliş biçimlerine dikkat çeken Kaya, “şiddeti azaltıcı” etkisinin bulunmadığını dile getirdi. Bakan Kaya “Reyting kaygısıyla vahşet içeren haberlerin verilmesine karşıyız. Bu konuda, tüm medya temsilcilerinden de  aynı hassasiyeti bekliyorum. Bu ay içinde RTÜK ve bütün kanalların genel yayın yönetmenleriyle bir toplantı planlıyoruz” ifadesini kullandı. Bu zamana kadar şiddet gören ve mağdur olan kişilere psikolojik destek verdiklerini hatırlatan Bakan Kaya “Bundan sonra şiddet uygulayan kişilere de psikolojik destek sağlayacağız. Ankara’da 103 fail bu uygulama kapsamına alındı ve olumlu sonuçlar elde edildi. Uygulamayı 81 ile yaygınlaştıracağız. Bunun dışında, elektronik kelepçe uygulamasını da artırmak için çalışacağız. Özellikle can güvenliği riski olan vakalarda kelepçe uygulamasının artık mecburi olarak yapılması gerekiyor. Yani eğer ‘Ben seni öldüreceğim, keseceğim, doğrayacağım’ diyorsa bu adama mutlaka ama mutlaka kelepçe takılmalı” şeklinde konuştu. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...