Ahmet Türk'ten Hasip Kaplan cevabı

Düzenleyen:
Ahmet Türk'ten Hasip Kaplan cevabı

POLİTİKA Haberleri

Selahattin Demirtaş'ın kongrede aday olmayacağını açıklamasından sonra HDP'ye kimin başkan olacağı yönünde tartışmalar devam ederken; Hasip Kaplan'ın ırkçı çıkışına Ahmet Türk'ten de cevap geldi. Türk, aynı zamanda sağlık durumunun el verişli olmadığını açıklayarak; başkanlık kapılarını da kapatmış oldu.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın 11 Şubat'ta yapılacak kongrede aday olymayacağını açıklamasından sonra eş başkanlık için adı gündeme gelen görevden alınan Mardin eski Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Türk, sağlığının böyle bir görevi yapmaya el vermediğini ve eş başkanlığı daha genç ve dinamik arkadaşlarının yapması gerektiğini söyledi.

HASİP KAPLAN'A CEVAP VERDİ

Türk, HDP eski Milletvekili Hasip Kaplan'ın açıklamaları için, "Talihsizliktir. Faşizme karşı ortak mücadele edilmesi gereken bir dönemde, geçmişte Kürt kesiminden çok sol ve sosyalist kesim ile ilişkisi olduğunu söyleyen Kaplan'ın bu mesajları vermesi doğru değildir" dedi.

"DİNAMİK OLMALI"

Türk sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu görevi genç ve dinamik arkadaşların yapması gerektiğini düşünüyorum. Benim sağlık sorunlarım var. Partimiz bölge konferansları yapacak. Bu konferanslardan sonra güçlü bir kongre için her zaman destek vermemiz lazımdır. Bu çalışmalara sağlığım el verdiği ölçüde katkı sunmaya hazırım. Eş başkanlık için sağlık koşullarım el vermiyor, böyle bir görev düşünmüyorum."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...