Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Özlü: 'ABD'nin tırlarında çiçek yoktu, silah vardı'

Düzenleyen:
Bakan Özlü: 'ABD'nin tırlarında çiçek yoktu, silah vardı'

POLİTİKA Haberleri

​Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Zeytin Dalı Harekâtı ile ilgili olarak, “Başladığımız işi yarım bırakmamızı kimse bizden istemesin” dedi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, AK Parti Düzce il yönetim kurulu toplantısına katılmak üzere Düzce’ye geldi. Bakan Özlü’yü il binası önünde AK Parti İl Başkanı Hikmet Kesin ve yönetimi karşıladı. Ardından, il başkanının odasına geçen Bakan Özlü, burada basın açıklaması yaptı. Zeytin Dalı Harekatı'nda kahramanlık destanının yazıldığını ve başlattıkları işi yarım bırakmayacaklarını belirterek Özlü, “Askerlerimiz, 38 gündür adeta kahramanlık destanı yazarak Afrin’e doğru ilerliyor. Bu ilerleyiş, bizi tehdit eden terör unsurları tamamen temizlenene kadar devam edecek. Türkiye’nin, bu haklı ve meşru davadan geriye dönüşü söz konusu değildir. Başladığımız işi yarım bırakmamızı kimse bizden istemesin” diye konuştu. 

“ABD’nin tırlarında buketler dolusu çiçek yoktu”

Bakan Faruk Özlü, ortalıkta barış nutukları atanlara seslenerek, “ABD’nin bölgedeki teröristlere gönderdiği 5 bin tır silah için neden suskun kaldılar? Bu tırların içinde buketler dolusu çiçek yoktu, sandıklar dolusu silah vardı. Bu silahlara seslerini çıkarmayanların, bugün konuşmaya hakları yoktur. Bu silahların barış için kullanılacağını söyleyenler, bizi ahmak mı sanıyorlar? Türkiye’nin, bu hain çeteye ve onun işbirlikçilerine karşı operasyon yaparken kimseden izin almasına lüzum yoktur. Zeytin Dalı Harekatı’nın arkasında, ciddi bir devlet aklı, ciddi bir strateji ve topyekun bir millet desteği vardır. Afrin Operasyonu, Ortadoğu coğrafyasında yaşayan herkesin selameti için düzenlenen bir harekattır. Sınırlarımızın dibinde bir garnizon devleti kurulmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerine yer verdi.

“Türkiye ile ilgili hayâllerimiz var”

Bakan Özlü, AK Parti iktidarı döneminde yapılamaz denilenleri yaptıklarını fakat yapacaklarının bitmediğini işaret ederek, “16 yıldır sürdürdüğümüz kutlu yürüyüşümüzün en önemli virajlarından birini dönmek üzereyiz. 16 yıldır adım adım yürüyüp, ilmek ilmek ördüğümüz bir yapı var. O yapı, güçlü Türkiye’dir. AK Parti’nin yürüyüşü, güçlü Türkiye hayali ile yola çıkanların yürüyüşüdür. Yola çıktığımız ilk günden itibaren bu yürüyüşe kesintisiz devam ettik. Çünkü Türkiye ile ilgili hayallerimiz vardı. Onları gerçekleştirmek için durmadan, dinlenmeden, yılmadan çalışmamız, ara vermememiz gerekiyordu. Şükür ki; çok büyük bir mesafe kat ettik. İktidarımız süresince pek çok ilki gerçekleştirdik, yapılamaz denen şeyleri yaptık. Ama yapacaklarımız daha bitmedi. Bundan sonra da aynı kararlılık, aynı heyecan, aynı coşku ile yola devam etmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu. 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...