Başbakan: Bugün Afrin’deyiz yarın başka yerde

Başbakan: Bugün Afrin’deyiz yarın başka yerde

POLİTİKA Haberleri

Yıldırım: Sınırlarımıza yakın bölgelerin tamamını terör yuvalarından temizledik. Nerede bir terör tehdidi varsa o bizim için hedeftir. Bugün Afrin yarın bir başka yer.

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Konya ve Kütahya il kongrelerinde Zeytin Dalı Harekâtı’yla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin çevresini terör tehdidinden arındırmak için her türlü adımı atacaklarını belirten Yıldırım, “Afrin çevrelenmiş durumda. Sınırlarımıza yakın bölgelerin tamamını terör yuvalarından temizledik. Şimdi Mehmetçik’imiz; özel harekâtçılar, jandarmamız, polisimiz, güvenlik korucularımız ve ÖSO’ya ait yiğitler adım adım Afrin’e ilerliyor. Nerede bir terör tehdidi varsa o bizim için hedeftir. Bugün Afrin yarın bir başka yer” dedi.
Güvenlik güçlerinin hiçbir sivilin zarar görmemesi için çok dikkat ettiğini dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti: Bu operasyonlar aslında, dünyadaki küresel barış için de gereklidir. Terörle iş birliği yapanlar bölgede barışı tehlikeye atıyor. Bölgeyi istikrarsızlaştırmaya ve acılara mahkum etmeye çalışıyorlar. Meşru bir devlet, terör örgütleriyle iş birliği yapamaz. Terör örgütlerine sempati besleyenlerin eline kan bulaşır. Türkiye olarak bölgemizde barış ve huzurun hakim olmasını istiyoruz. Kan ve gözyaşı sona ersin istiyoruz. Kahraman güvenlik güçlerimizin Allah yar ve yardımcıları olsun. Bilsinler ki 81 milyon vatan evladının duaları onlarla beraberdir. Birliğimiz daim olsun.

YENİKAPI’YA SAHİP ÇIKTIK
Referandum kampanyasında cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemini anlatırken siyasi yapıda, siyaset anlayışında önemli değişiklikler olacağını söylediklerini aktaran Yıldırım, bu değişikliklerin Türkiye demokrasisini daha da güçlendireceğini belirtti. Başbakan “Millî iradenin güçlü bir şekilde yönetime yansımasına vesile olacak demiştik. Seçmen birbirine daha da yakınlaşacak demiştik. Partiler arasında ittifaklar gerçekleşecek demiştik. Bu durumdan ülke kazanacak, millet kazanacak, ülkede istikrar ve güven kalıcı hale gelecek. Şimdi bunlar bir bir gerçekleşiyor” ifadelerini kullandı. AK Parti ve MHP’nin “Yenikapı ruhu”na sahip çıktığını ve birlikte 2019 seçimlerine gitmeye karar verdiğini hatırlatan Yıldırım, “Mesele memleketse gerisi teferruattır. İnşallah Cumhur İttifakı ile genel seçimlerde de birlik ve beraberliği sağlayacağız” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...