HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Kayık değil kıyak ittifakı

Düzenleyen: /
Kayık değil kıyak ittifakı
Chp, Milletvekili, İyi Parti, Ysk, Haber

POLİTİKA Haberleri

Erdoğan’ın “kayık ittifakı kurarlar” diye eleştirdiği muhalefetten ‘kıyak ittifakı’ çıktı. CHP’den 15 milletvekili istifa ederek İYİ Parti’ye geçti. Bu hamle, İYİ Parti’nin seçime girmesi için atıldı. Ancak birkaç saat sonra YSK, partinin seçime girebileceğini duyurdu. Vekiller istifa ettiğiyle kaldı.

İYİ PARTİ DE KATILABİLİR
Meral Akşener’in Genel Başkanlığını yaptığı İYİ Parti’ye seçim vizesi çıktı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Parti, CHP, MHP, BBP, DP, BTP, SP, Vatan Partisi, İYİ Parti ve HDP’nin 24 Haziran’daki seçime girebileceğine karar verdi. YSK tarafından yapılan açıklamada; Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında yapılan inceleme sonucunda, illerin en az yarısında teşkilatını kurmuş siyasi partilerin; Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Bağımsız Türkiye Partisi (BTP), Büyük Birlik Partisi (BBP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokrat Parti (DP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Saadet Partisi (SP) ve Vatan Partisi olduğu belirtildi. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven ise seçim takvimini açıklamak için uyum yasalarının Meclis’ten geçmesini beklediklerini kaydetti.

BU, SİYASİ ÇÜRÜMÜŞLÜK
CHP’den 15 milletvekilinin İYİ Parti’ye geçmesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sert tepkisine yol açtı. 23 Nisan mesajı yayınlayan Devlet Bahçeli, istifa olayına değinerek, olayın “siyasi çürümüşlük” olduğunu dile getirdi. MHP Genel Başkanı, sözkonusu gelişmeyle ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı: “Gazi Meclis’in hür iradesini, 98 yıllık izzetini, ikbal arayışlarıyla, dahası hülle ve hile yoluyla karalamaya, karartmaya çalışan siyasi düşükler, milletimizin demokratik kazanımlarına kastetmenin cezai karşılığını da kuşkusuz sandıkta göreceklerdir. Demokrasi nutku atanların, ilkeli ittifaktan bahsedenlerin ayak oyunlarına ve siyasi oyunlara heves etmeleri tam bir çatırdama, tam bir siyasi çürüme hâlidir. En karamsar ortamda, en müşkül anlarda bile Türk milletine gücü yetmeyenlerin, bugün yeni macera ve melun yollarla şanslarını bir kez daha denemeye kalkışmaları bu açıdan beyhude bir gayret olacaktır. TBMM görevinin başındadır, Türkiye Cumhuriyeti’nin kalpgâhı, Türk milletinin kendisidir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...