Perinçek: İkinci turda Muharrem İnce'yi desteklemeyiz

Düzenleyen:
Perinçek: İkinci turda Muharrem İnce'yi desteklemeyiz

POLİTİKA Haberleri

Muharrem İnce'nin, Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etmesini eleştiren Perinçek, “Vatan Partisi asla Demirtaş’ı ziyaret edip iktidar peşinde koşanlarla yan yana olmayacak." ifadelerini kullandı.

100 bin imzayla cumhurbaşkanı adaylığı kesinleşen Doğu Perinçek, Vatan Partisi'nin Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

İkinci tura kalması halinde Muharrem İnce'ye destek verip vermeyecekleri yönündeki soruyu yanıtlayan Perinçek, İnce'nin Edirne'de HDP'nin cumhurbaşkanı adayını Selahattin Demirtaş'ı ziyaret etmesini eleştirdi.

"FETÖ, PKK DESTEKÇİLERİNE DESTEK VERMEYİZ"

Perinçek, "Vatan Partisi hiçbir şekilde Selahattin Demirtaş’ı ziyaret ederek iktidar peşinde koşanlarla yan yana olmayacaktır. Biz Atlantik projelerinin peşine takılanlara, FETÖ projelerine ve PKK destekçilerine destek vermeyiz." diye konuştu.

VATAN PARTİSİ’NDEN TEKZİP

Vatan Partisi, bu haberin ardından bir tekzip metni yayımladı.

Tekzipte şu ifadeler yer aldı:

“Cumhuriyet Gazetesi internet sitesinde yayınlanan ‘Doğu Perinçek, İkinci turda İnce’ye destek vermeyecek’ haberi gerçeği yansıtmamaktadır. Doğu Perinçek, herhangi bir partinin ya da adayın adını vererek destekleyeceğiz veya desteklemeyeceğiz şeklinde bir açıklama yapmamıştır.

Perinçek, önce 2. turda birisini desteklemek gibi bir sorunu olmadığını, çünkü kendisinin ilk iki aday içinde olacağını belirtmiştir. Israrla sorulan sorular üzerine: ‘Vatan Partisi hiçbir şekilde Selahattin Demirtaş’ı ziyaret ederek iktidar peşinde koşanlarla yan yana olmayacaktır. Biz Atlantik projelerinin peşine takılanlara, FETÖ projelerine ve PKK destekçilerine destek vermeyiz.’ şeklinde açıklama yapmıştır. Bu da Vatan Partisinin Türk milletine sunduğu programında yazmaktadır.”

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...