Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

24 Haziran öncesi 'İlk ciddi ankette çıkan sonuç'

Düzenleyen:
24 Haziran öncesi 'İlk ciddi ankette çıkan sonuç'

POLİTİKA Haberleri

Yeni Şafak köşe yazarı Mehmet Acet, bugünkü köşesinde ''İlk ciddi anketten hangi sonuçlar çıktı?'' başlıklı önemli bir yazı kaleme aldı.

24 Haziran seçimlerine ilişkin anket sonuçları köşe yazarlarının da gündeminde. Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Acet, 16 Nisan referandumunu bilen 3 şirketten birinin yaptığı son anket sonuçlarını "İlk ciddi anketten hangi sonuçlar çıktı?" başlıklı köşesinde paylaştı. Firma yöneticisinin kendi talebi doğrultusunda anketi yapan araştırma şirketinin ismini vermeyen yazar, nedenini ise şöyle açıklıyor:

SOSYAL DEMOKRAT KİMLİĞE SAHİP

"Birincisi, birazdan kaba haliyle paylaşacağım anketi yapan kuruluşun yöneticisi, seçim sürecinde yeni başka anketler de yapacağı için, çıkacak sonuçların değişebileceğini dikkate alarak, şimdiden ilk anketin verileriyle ‘mimlenmek’ istemiyor. İkincisi ki, bu benim yorumum, kendisi sosyal demokrat kimliğe sahip olduğu için, mahallesinde hücuma uğramak istemiyor."

Yazısında "benim ilk ciddi anket" diye nitelediği araştırma sonuçlarını Mehmet Acet böyle duyurdu:

İNCE YÜZDE 25, AKŞENER YÜZDE 11

Daha önceki bir yazıda dile getirdiğim tezi destekleyen bir başka veri daha çıktı bu araştırmadan. Muharrem İnce ve Meral Akşener, yüzde 35 civarında potansiyeli olan bir havuzdaki oyları kendi aralarında paylaşıyor. İnce yüzde 25, Akşener yüzde 11 oy alabiliyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde MHP ve BBP de Erdoğan’a destek vereceği için, yüzde 55’ten 46’yı çıkardığımız takdirde, bu ankete göre AK Parti’nin Meclis seçimlerinde de kayda değer bir oy kaybına uğramayacağı anlaşılabiliyor.

AK PARTİ’NİN MECLİS’TEKİ GÜCÜ HDP’YE BAĞLI

Meclis’te hangi parti ne kadar sandalye çıkartabilecek sorusu ise araştırma şirketlerini en fazla zorlayan konular arasında yer alıyor. Neden derseniz, böyle bir tahminde bulunabilmek için il il ayrı araştırmalar yapmak gerekiyor. Ama sözünü ettiğim araştırmanın il bazında simülasyonu yapıldığında, ittifakların AK Parti ve CHP’ye yarayacağı, bu iki partinin güçlü oldukları bölgelerde daha fazla milletvekili çıkarmak için ittifak paydaşlarına oranla daha avantajlı oldukları gibi bir sonuç ortaya çıkmış durumda.

HDP YÜZDE 9.5

AK Parti’nin Meclis çoğunluğunu elde edebilmesi biraz da HDP’nin barajı aşıp aşamayacağına bağlı. Sözünü ettiğim araştırmada HDP’nin oy oranı yüzde 9,5 olarak çıktı."

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...