Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail bir terör devletidir

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail bir terör devletidir

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''55 şehit, 2500 civarında kardeşimiz yaralanmıştır. Bu terörü yapanları da buna sessiz kalanları da lanetliyorum. İsrail bir terör devletidir. İsrail'in yaptığı bir soykırımdır.'' dedi.

Kudüs elçiliğindeki kanlı açılışla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail devlet terörü estirmektedir. İsrail, bir terör devletidir.  İsrail'in yaptığı bir soykırımdır. Bu soykırımı lanetliyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle;

- Maalesed Filistin'de bugün yaşanan hadiselerde 55 Filistinli kardeşimiz şehid olurken, 2 bine yakını yaralanmıştır.

- Ben bu insanlık dramını, bu soykırımı hangi taraftan olursa olsun lanetliyorum. Ve buna sessiz kalanları da lanetliyorum. Zira herhangi bir yer de bu tür hadiseler olduğu zaman veyahut ülkemize ziyarete gelenler bizlerle görüştüğü zaman, teröristlerle veridğimiz mücadelede  teröristleri öldürdüğümüz zaman laf edenler şu anda sivilleri öldüren İsrail'e sessiz kalmaktadır.

- İsrail bir terör devletidir.

- Ne yazıkki ABD, PYD/YPG ile DEAŞ'a karşı mücadele ettiğini söyleyerek iş birliği yapıyorsa bugün de İsrail ile iş birliği yapmaktadır.

- İsrail'in yaptığı bir soykırımdır.

- Gayrimeşru bir karara karşı sadece demokratik hakkıını kullanan Filsitinlilere karşı yapılan bu saldırılar 

- Türkiye olarak , Filsitinli kardeşleirmizle dayan ışma için yarından başklamak üzere üç gün milli yas ilan ettik. Ayrıca dönem başkanlığını yürüttüğümüz İslam İşbilriği Teşkilatı'nı toplantıoya çapğırıyoruz. Aynı gün öğlene kadar olağanüstü toplantımızı gerçekleştirecek, öğleden sopnra da Yenikapı meydanı'nda işgale karşı sesimizi yükseklteceiz.

- Öte yandan BMGK'yı acil toplanmaya çağırıyoruz.

- İslam İşbirliği Tekilatı olarak ramazan ayı boyunca ye ülkelerde Filistinli kardeşlerimiz için yardım kampanyaları düzenleyeceğiz.

- Bunun yanında liderleri bir taraftan şahsım ararken,i başbakanlarını başbakanımız, dışişleri bakanlarını da dışişleri bakanımız arayacaktır ki cuma günkü toplantıyı şanına yaralır şekilde gerçekleştirelim.

- Ayrıca istişarelerde bulunmak üzere Washignton ve Tel Aviv büyükelçilerimizi Ankara'ya çağırıyoruz.

- Bugünm zulme ve haksızlıa karşı isnanlığın dayanışma günüdür. Bugün diğer tüm inançlardan olanları bu haksızlığa karşı seslerini yükseltmeye çağırıyoruz.

- Tüm imkanlaırmızla Filsitinli kardeşleirmizin yanında olmayı kararlılıkla sürdüreceğiz.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...