MHP’nin aday listesinde ağırlık iş adamlarında

MHP’nin aday  listesinde ağırlık iş adamlarında

POLİTİKA Haberleri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 24 Haziran seçimleri için milletvekili aday listesinde kongre tartışmalarında yanında yer alan isimlere vefa göstererek yola devam kararı aldı.

Ebru Karatosun ANKARA

Bahçeli’nin ‘vefa listesi’ olarak adlandırılan listede meslek profilleri belli oldu. MHP’nin listesinde en çok iş adamları yer aldı. 93 iş adamının bulunduğu listede ikinci sırayı hukukçular takip etti. 57 avukat çeşitli illerden aday oldu. 40 mühendis milletvekili adayı olarak listede yer alırken, diğer dağılım şöyle oldu: 27 öğretmen, 26 serbest meslek, 24 yönetici, 20 tıp doktoru, 8 eczacı, 25 esnaf, 16 akademisyen ve 19 mali müşavir. MHP listesindeki 600 kişiden 4117i üniversite, 136’ı lise, 33’ü ortaokul, 20’si ise ilkokul mezunu. Listede genç isimlere de yer verildi. Toplamda 10 öğrenci milletvekili adayı olarak gösterildi.
Öte yandan MHP’de kadın aday patlaması yaşandı, 79 kadın listede yer aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...