HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

AK Parti seçim beyannamesini açıkladı

Düzenleyen: /
AK Parti seçim beyannamesini açıkladı
Ak Parti, Haber

POLİTİKA Haberleri

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda AK Parti seçim beyannamesini açıkladı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda AK Parti seçim beyannamesini açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

İŞTE AK PARTİ'NİN SEÇİM BEYANNAMESİ

AK Parti 2000 Kasım’dan beri girdiği her seçimden birinci çıkmış bir partidir. Milletimizin huzuruna ilk defa çıktığımız 2002’de çıktığımız seçimlerde yüzde 34 oy alarak iktidar olduk. Bu oran ülkemizin yakın tarihindeki en büyük başarıydı. 2007'de oyumuzu yüzde 47'ye çıkardık, tek başımıza iktidar olduk. 7 Haziran'da ilk kez çoğunluğu sağlayamadığımız bir seçim oldu. 1 Kasım'da seçimleri yeniledik ve yüzde 49,5 ile iktidara geldik. Ayrıca 10 Ağustos 2014 cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 52 oy oranına ulaştık.

İnşallah her iki seçimden de yüzümüzün akıyla çıkacağız. Vakit Türkiye Vakti, diyerek yola çıkıyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimini yüzde 50'nin çok üzerinde bir oyla kazanmayı hedefliyoruz.

AK Parti seçim beyannamesini açıkladı

YAPARSA YİNE AK PARTİ YAPAR

Biliyorsunuz 6 Mayıs'ta seçim manifestomuzu İstanbul'da milletimize açıkladık. Bugün güçlü meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye başlığıyla beyannamemizi "Yaparsa yine Ak Parti yapar" diyerek milletimizin takdirine sunuyoruz. Biz dünyamızdaki eğilimleri, yeniden şekillenen ilişkileri dikkatle analiz ederek bir yol haritası koyuyoruz, dijitalleşmeye ayrı önem veriyoruz. 

HEDEFLERİMİZE EMİN ADIMLARLA YÜRÜYORUZ

2023'e 5 kala kendimizi ufuk çizgisi olarak belirlediğimiz 2053 ve 2071 hedeflerimize de emin adımlarla yürüyoruz. Korumacılık eğiliminin küresel düzeyde yükseldiği bir ortamda dışa açık ekonomik yapımızı güçlendireceğiz. Üretim gücümüzü yenilikçi ve farklılık oluşturmaya dayalı bir yapıya dönüştüreceğiz. Genç ve dinamik nüfusumuzun sunduğu fırsat penceresini en iyi şekilde değerlendireceğiz.

Bir yandan kadın girişimciliğini güçlendirirken bir yandan kadınların iş gücüne katılma oranını yüzde 40'ın üzerine çıkaracağız. Yeni hedefimiz ülkemizi yüksek gelirli ülkeler ligine taşımak. Türkiye'yi en yüksek insani gelişmişlik düzeyine çıkarmak istiyoruz.

AK Parti seçim beyannamesini açıkladı

TEKNOLOJİK GELİŞMELERE YOĞUNLAŞACAĞIZ

Teknolojik gelişmelere yoğunlaşacağız. Teknolojinin her alanında yetkin bir konuma geleceğiz. Bilginin üretiminde ve katma değer oluşturacak şekilde kullanımında girişimci ve yenilikçi bir anlayışla özel sektörün rolünü güçlendireceğiz. Mega projelerimizi birer birer hayata geçirmeyi sürdüreceğiz.

Siber alanda da ülkemizin yerli ve milli teknolojik altyapısıyla organizasyon kabiliyetini güçlendireceğiz. Akıllı ve yeşil kent projeleriyle şehirlerimizi daha yaşanabilir bir hale kavuşturacağız. Gelecek nesillere kimliği olan şehirler bırakacağız.

AB başta olmak üzere farklı bölgesel yapılarla ekonomik ve siyasi ilişkilerimizi daha da güçlendireceğiz. Yakın coğrafyamızda huzur ve refah için katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Dünya 5'ten büyüktür çağrımızı kararlılıkla ifade etmeyi sürdüreceğiz. Vakit Türkiye vakti...

MECLİS'İ GERÇEK GÜCÜNE BİZ KAVUŞTURDUK

Yeni dönemi güçlü meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye olarak ifade ediyoruz. Bağımsız, tarafsız ve güçlü bir yargıyla da demokrasimizi sağlam temeller üzerine oturuyoruz. Cumhurbaşkanlığını kazanmak kadar mecliste çoğunluğu elde etmeyi de önemli görüyoruz. Yeni dönemde TBMM'yi daha güçlü konuma taşımaya kararlıyız. Meclis'i gerçek gücüne biz kavuşturduk.

Hak ve özgürlükler konusunda yaptıklarımızı saymaya kalksak çok uzun bir liste çıkar. 24 Haziran’dan sonra da devam edeceğiz. Yeni dönemde cemevlerine hukuki statü kazandıracağız. Yasaklar ve yasakçı zihniyetle savaşmayı sürdüreceğiz.

AK Parti seçim beyannamesini açıkladı

CEMEVLERİNİN HUKUKİ STATÜ SAĞLAYACAĞIZ

24 Haziran seçimlerinden sonra demokrasimizi geliştirmeye devam edeceğiz, demokrasiyi bir üst lige çıkaracağız. Cemevlerinin hukuki statü sağlayacağız. Yasaklara ve yasakçı zihniyetle mücadelemizi artırarak devam ettireceğiz. 3 Y ile mücadele söz vermiştik, yasaklar, yolsuzluk ve yoksulluktu, bu mücadeleyi sürdüreceğiz.

MÜCADELEYİ KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ

Anamuhalefetin OHAL'i ağzına dolaması utançtır. FETÖ başta olmak üzere insanlarımızın inançlarını istismar eden yapılarla mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğiz. Sivil toplum alanının sağlıklı işleyebilmesi için devletin düzenleyici rolünü artırmayı planlıyoruz. Hukukun üstünlüğü ilkesini esas alarak herkesini hakkını daha iyi koruyacağı yöntemler uygulayacağız. Yargı süreçlerini kolaylaştırma ve basitleştirme çalışmalarına devam edeceğiz.

Mahalle ve semt bekçilerini artırarak kentleri daha huzurlu hale getireceğiz. Siber suçlar narkotik suçlarla etkin mücadele yöntemlerini geliştireceğiz. Terörle mücadelemizi inlerine girerek sürdüreceğiz. 

TÜM OKULLAR TAM GÜN EĞİTİME GEÇECEK

Önümüzdeki yıldan itibaren tüm okullar tam gün eğitime geçecek hale gelecektir. Eğitimde kalite seferberliği başlatıyoruz. Müfredatı ülkemizin ihtiyaçlarına ve çağın gereklerine göre güncelleyeceğiz. Kültür sanat faaliyetlerine daha fazla kaynak aktaracağız.

Önümüzdeki yıldan itibaren tüm okullar tam gün eğitime geçecek hale gelecektir. Eğitimde kalite seferberliği başlatıyoruz. Müfredatı ülkemizin ihtiyaçlarına ve çağın gereklerine göre güncelleyeceğiz. 

KÜLTÜR MERKEZİ OLMAYAN İLİMİZ KALMAYACAK

Kültür sanat faaliyetlerine daha fazla kaynak aktaracağız. Kültürümüzü dünyaya tanıtan sinema ve tv dizilerine özel destek vereceğiz. Külliyemiz çevresinde inşası süren 5 milyon kapasiteli kütüphanemizi dünya çapında bir merkez haline getireceğiz. Kültür merkezi olmayan ilimiz kalmayacak. Aile hekimliğini daha da yaygınlaştıracağız.

AK Parti seçim beyannamesini açıkladı

SAĞLIK STANDARTINI BİR ÜST SEVİYEYE TAŞIYACAĞIZ

Ülkemize kazandıracağımız 40 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerimizin sağlık standartını bir üst seviyeye taşıyacağız. Sağlık sektöründe de yerlileştirmeyi artıracağız. Nitelikli eğitimle gençlerimizin kariyer sahibi olmalarını da hedefliyoruz. Siyasette gençlerin önünü açan biz olduk. Değerli kardeşlerim seçilme yaşını önce 25'e sonra 18'e düşürerek gençlerin enerjisini siyasete daha fazla yansıtmayı hedefliyoruz. Her alanda kadınların etkin bir fert olarak süreçlere katılımını artırmayı sürdüreceğiz.

Çocuklarımızın insani ve ahlaki değerlere sahip, bilinçli, iyi eğitimli, saygılı fertler olarak yetişmesini sağlayacağız. Yaşlılara ve engellerimize yönelik çok önemli projelerimiz var. Nitelikli iş gücünü ülkemize çekmek için yeni politikalar belirleyeceğiz.

DİJİTAL DÖNÜŞÜME HIZ VERECEĞİZ

Emeklilerimize bayramlarda 1000 tl ikramiye vererek mübarek günlerde onlara destek sağlıyoruz. Bizim ekonomideki başarımızın sırrı güven ve istikrar iklimini sağlamış olmamızdır. Dijital dönüşüme hız vereceğiz. Enflasyonla mücadele konusunda ciddi önlemleri seçimden sonra uygulayacağız. Yeni pazarlar bularak, ürün çeşitliliğine giderek ihracatçılarımızın rekabet gücünü artıracağız.

REKABET GÜCÜNÜ ARTIRACAĞIZ

Yeni pazarlar bularak, ürün çeşitliliğine giderek ihracatçılarımızın rekabet gücünü artıracağız. Antartika'da hazırlıklarını başlattığımız Türk Bilim Üssünü önümüzdeki yıl faaliyete açıyoruz. 6 Endüstri bölgesine 15 tane daha ilave edeceğiz. Enerji, sağlık, havacılık, uzay, raylı sistemlere destek vereceğiz. Türkiye'nin otomobil projesini hızla hayata geçireceğiz.

Silahlı ve silahsız İHA'lar konusunda elde ettiğimiz başarı bize güç ve moral verdi. Savunma Sanayi ihracatımızda da giderek önemli bir yer kapsıyor, daha genişleteceğiz. İHA konusunda AR-GE çalışmaları başlatacağız. Hava Savunma Sistemleri projelerinde önemli mesafe kat ettik, uay ajansımızı bu yıl kuruyoruz.

DOĞALGAZ KULLANMAYAN KALMAYACAK

Doğalgaz kullanmayan büyük ilimiz ve ilçemiz kalmayacak. Bor başta olmak üzere değerli hammaddelerin en etkin şekilde kullanma çalışmalarına devam edeceğiz. Hedefimiz 2023'te tarımsal ihracatımızı 50 milyar dolara çıkarmaktır. Yüksek teknoloji seracılık ve dikey tarım gibi modern teknikleri uygulayacağız. Hayvan varlığımızı artırarak et tüketiminde kendine yeter bir ülke haline geleceğiz.

AK Parti seçim beyannamesini açıkladı

OTOYOL AĞIMIZI 2 KATINA ÇIKARACAĞIZ

Otoyol ağımızı 2 katına çıkaracağız. Demiryollarında, hızlı tren hatlarını süratle tamamlayacağız. İstanbul ile birlikte 9 yeni havalimanı açacağız. Geniş bant abone sayısını 90 milyona ulaştıracağız. Ülkemizin her ferdini kuşatacak bir vizyonu hayata geçireceğiz. Sıfır atık projesiyle dünya çapında bir model ortaya koymayı hedefliyoruz. Su havzalarının tamamını koruma altına alacak bütüncül bir yönteme geçeceğiz. Ergene havzası eylem planını kararlılıkla uygulayacağız.

İstanbul başta olmak üzere marka değeri yüksek şehirlerimizi küresel düzeyde cazibe merkezi haline dönüştüreceğiz. Büyükşehir belediyelerinde akıllı kent uygulamalarını destekleyeceğiz.

BOŞUNA ONE MİNUTE, DÜNYA 5'TEN BÜYÜKTÜR DEMEDİK

Dış politikada hakkaniyetli yaklaşımımızı devam ettireceğiz. BM başta olmak üzere tüm uluslararası platformlarda mazlumların sesi olduk olmaya devam edeceğiz. Boşuna one minute, dünya 5'ten büyüktür demedik, bunlar dış politikamızın eksenini oluşturdu. AB ile kazan-kazan esasına göre süreci işletmeyi sürdüreceğiz.

Suriye toprakları tüm teröristlerden arındırılana kadar faaliyetlerimize devam edeceğiz. Yurt dışında yaşayan milyonlarca vatandaşımızın haklarını korumak için tedbirleri almaya devam edeceğiz.

EMEKLİLİK EK GÖSTERGELERİNİ 3 BİN 600'E ÇIKARACAĞIZ

Polis, öğretmen, hemşire ve din görevlilerimize bir müjde vermek istiyorum. Personellerin emeklilik ek göstergelerini 3 bin 600'e çıkaracağız.

AK Parti seçim beyannamesini açıkladı

PROJELER
-İstanbul’da Atatürk Kültür Merkezi Projesi.

-Ankara’da Türkiye Uygarlıklar Müzesi adıyla dev bir külliye kuracağız. Dijital Kültür Arşivi oluşturuyoruz.

-Yassıada’yı demokrasi ve özgürlükler adası haline dönüştürüyoruz. Şu anda inşaatı hızla devam ediyor. İnşallah muhteşem bir eser meydana geliyor. Orada demokrasinin en önemli temsilcisi Adnan Menderes’in idam fermanını orada yazdılar. Şimdi biz orayı demokrasi ve özgürlükler adası haline getiriyoruz.

-Savunma sanayiinde başlattığımız ve çalışma aşamalarına getirdiğimiz projeleri tamamlamakla kalmayacağız, daha ileriye taşıyacağız.

-Yerli otomobilimizi yapacağız. Hedefimiz önümüzdeki yıl prototipi tamamlamak, 2021 yılında da ticari üretime geçmek.

-Yeni havalimanımızın da ulaşımına katkıda bulunacak Kuzey Marmara Otoyolu’nun önemli bir kısmını önümüzdeki yıl tamamlıyoruz.

-Ovit tünelini bu yıl, Zigana’yı bir dahaki yıl tamamlamayı hedefliyoruz. Mersin Antalya arasında yer alan 34 tünelden 15 ini tamamladık. Ordu çevreyolundaki 4 tünelden 2'si bitti. Diğerlerinde çalışmalar sürüyor. Şebinkarahisar Giresun'daki tünelde ışık göründü. Erzurum - Bayburt arasındaki Kop tünelinde önümüzdeki yıl ışık görülecek.

-İstanbul'da 3 katlı tüneli saymadan geçmek olmaz. En altı raylı sistem, üst 2 katı lastik tekerlekli araçlar için yapılacak. Kanal İstanbul dev bir proje, maalesef sözü gecikmeli olarak hayata geçirilecek bir proje. Yeni dönemde start vererek bu işi halledeceğiz.

-Mersin Akkuyu'da ilk nükleer santralinin inşası sürüyor. İlk ünitesini 2023'te devreye almayı planlıyoruz.

-İstanbul başta olmak üzere eski stadyumları ve havalimanlarını millet bahçelerine dönüştürüyoruz. Bunların da en önemlisi İstanbul Havaliamanı'nın eski yerini millet bahçesine çevirmek olacaktır. Atatürk Havalimanı'nın bulunduğu alanı şehir parkına dönüştüreceğiz. Eskişehir'de eski Eskişehir stadını da millet bahçesi yapıyoruz.

Hizmet siyasetinde bizimle yarışabilecek hiçbir parti yoktur. AK Parti milletvekili olmak sizlere önemli sorumluluklar yüklüyor.

AK Parti seçim beyannamesini açıkladı

BAŞBAKAN YILDIRIM: YENİ BİR ZAFER KAZANMAK İÇİN GÜN SAYIYORUZ

Kürsüye çıkan Başbakan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım şunları söyledi: 

Bugün Türkiye'nin aydınlık yarınları için önemli bir adımın atmanın mutluluğunu duyuyorum. 24 Haziran'a günler kaldı. AK Parti ailesi olarak yeni bir zafer kazanmak için gün sayıyoruz. Bizler 'vakit Türkiye vakti' diyerek Türkiye'nin dört bir yanına dağılacağız. 3 Kasım heyecanını, 12 Haziran sevincini, 1 Kasım mutluluğunu, 16 Nisan sevincini 24 Haziran'da şaha kaldıracağız. AK Parti'nin kaderi Türkiye'nin kaderidir. Bu salonda 600 vekil adayımız yok, 81 milyonun umudu heyecanı var.

AK Parti ülkemizde ve yurtdışında yaşayan vaandaşlarımız kadar, bölgede ve dünyadaki tüm masumların umududur. Öncelikle 24 Haziran seçimlerine katılan tüm parti ve adaylara başarılar diliyorum. AK Parti adaleti, kalkınmayı, kardeşliği vazgeçilmez değerler kabul eden bir siyasetin adıdır. Bizim demokrasi anlayışımızda, vatandaşın mutluluğu, refahı çok önemlidir. 16 yıldır milletimiz, ülkenin kaderini, yönetimini AK Parti'ye teslim etti, hamd olsun

YAPAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR ŞEYİN SÖZÜNÜ VERMEDİK

Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, milletimizin desteği ile 16 yılı dolu dolu geçirdik. Dünyada az görülen başarı hikayesini birlikte yazdık. Hem güven, hem ekonomik istikrarı sağladık. Dağ gibi sorunları, dağ gibi hizmetlere dönüştürdük. 3 Kasım'dan bugüne milletimize ne söz verdiysek, o sözleri yerine getirdik. AK Parti bir sevdadır, AK Parti Türkiye'nin bugünüdür, yarınıdır, aydınlık geleceğidir.

Bugün memnuniyet ve sevinçle diyorum ki, kadın adaylara en fazla yer veren parti AK Parti'dir. AK Parti'ye de bu yakışır. Biz sadece milletin yüzünü güldüren, aşına bereket katan işler yaptık. 16 yılda hayal edilenlerin gerçeğe döndüğüne şahit olduk. 16 yıl önce devraldığımız Türkiye ile şimdiki Türkiye'nin arasındaki değişim ortada. Türkiye'yi 3,5 kat büyüttük. Ülkemiz sürekli gelişiyor, güvenle büyüyor. İhracat, sanayi, turizmde rekor üstüne rekorlar kırıyoruz. 81 ilimizde yatırımda, istihdamda önemli mesafeler katettik."

AK Parti seçim beyannamesini açıkladı

SALONDA BÜYÜK HEYECAN

AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı'nı izleyecek partililer, Ankara Spor Salonu'na alınmaya başlandı.Yurdun çeşitli bölgelerinden gelen partililer, erken saatlerde Ankara Spor Salonu önünde toplandı. Partililer, oluşturulan güvenlik noktalarında yapılan aramanın ardından salona alındı.

AK Parti seçim beyannamesini açıkladı

Toplantı için hazırlanan salona, üzerinde "İrade, erdem, cesaret" yazılı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleri ile Türk bayrağı ve AK Parti flamaları asıldı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın salondakileri selamlaması için platform hazırlandı. Partililerin etkinliği rahat izlemesi için de kürsünün üzerine büyük boyutlu ekran kuruldu. Erdoğan'ın konuşma yapacağı kürsünün kurulu olduğu platformun önüne "Vakit Türkiye Vakti" yazılı pankart asıldı.Salonda, "Güçlü Meclis güçlü Türkiye", "Yaparsa yine AK Parti yapar", "Millet karar verecek, güven ve istikrar devam edecek" yazılı pankartlar dikkati çekti.Toplantıya çok sayıda gazeteci akredite oldu. Gazetecilerin rahat çalışabilmesi için salonda alan ayrıldı.

AK Parti seçim beyannamesini açıkladı

AK PARTİ'NİN İLK MİTİNGİ 26 MAYIS'TA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, aday ve seçim beyannamesi tanıtım toplantısının ardından ilk mitingini 26 Mayıs Cumartesi günü Erzurum'da yapacak.

Mitinglere 27 Mayıs Pazar günü Aydın ve Balıkesir'de devam etmeyi planlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim kampanyası boyunca toplam 31 ilde vatandaşlarla bir araya gelecek.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...