Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Soylu: En küçük zaafta FETÖ canlanır!

Bakan Soylu: En küçük zaafta FETÖ canlanır!

POLİTİKA Haberleri

Gazetemize konuk olan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Kandil’i kesinlikle temizlemeliyiz. Türkiye bir zaafa düşerse FETÖ anında canlanır” dedi. FETÖ ile en üst seviyede mücadele edildiğini ancak mesafede yarıya gelindiğini söyleyen Soylu “Darbe girişimini tekrar isteyebilirler” diye uyarıda bulundu.

OPERASYON SAYISI AZSA ALARM ZİLİNİ ÇALARIM
“Seçimden sonra terörle mücadeledeki irade devam edecek mi? Süleyman Soylu’yu yine İçişleri Bakanı olarak görecek miyiz?

Soylu, merak edilen bu soruya şöyle cevap verdi: Meclis’teki sayıya bağlı. AK Parti’yi rahatlatabilecek bir sayı çıkarsa sayın cumhurbaşkanımız bunu değerlendirecektir. Ama sistem kuruldu. Terörle mücadelede bir yere gelindi. Ben operasyonları gün gün takip ediyorum. Operasyon sayısı düştüğü andan itibaren bende alarm zilleri çalar. Hemen toplarım jandarma genel komutanını, emniyet müdürünü, istihbaratı. Bölgeye giderim. Sahada yaygınsak problem yok. Kendi alanımıza çekilmişsek PKK takip eder, filizlenmeye başlar. Bakanlığımızda kurumsal, siyasal akıl var. Doğu’da resmi plakalı bir araba geliyorsa çocuklar birbirine “Süleyman Soylu’dur ya” diyorlarmış. Vali de gitse ben geldim sanıyorlarmış. Bir şehir efsanesi dolaşıyor. Oradaki vatandaşın da kendine ait bir masumiyeti var. Ona sahip çıkmak lazım.”

UBER KORSAN TAŞIMACILIKTIR
Gençlerin PÖH olmak için büyük ilgi gösterdiğini belirten Soylu, “10 bin kişi için 280 bin kişi başvurdu. Yaş 28 idi. Biz 30 yaptık. Yaş olarak 1 Ocak’ı esas alacağız” dedi. Bayramda 70 bin polis ve jandarma görevlendirildiğini anlatan Soylu, Uberle ilgili de “Uber yetkisiz bir taşımacılıktır” ifadesini kullandı.

‘MHP ile ittifak oyu düşürür’ diyenler PKK dili kullanıyorlar
Bakan Soylu, MHP ile ittifakın Doğu’da olumsuz yansımasının olacağını iddia edenlere “Sanmıyorum. Devlete itimat var. Bunu söyleyenler PKK ile aynı dili kullanıyor. Adamın yanımızda olması o ideolojinden sapmış olduğu anlamına gelmiyor. PKK’nın değirmenine su taşıyor” diye cevap verdi.

ALÇAKLIĞIN TABLOSU

Bakan Soylu: En küçük zaafta FETÖ canlanır!
 Süleyman Soylu: “HDP 2015’te aldığı oylar üzerinden demokratik sorumluluk taşıması gerekirken, tam tersine bütün yetkilerini PKK’ya devretti. PKK’nın talimatlarıyla adım attı. Bu  büyük bir şımarıklık ve sorumsuzluktu. Bunun bedeli ağır oldu. Yaktılar yıktılar. Ve bundan kendileri sorumsuzmuş gibi ifade ortaya koymaya çalıştılar. HDP ve PKK’lılar ‘Çözüm sürecini AK Parti bozdu’ diyor. O dönem dağa katılım zirve yapmış.,
Bunların alçak olduğunu söylemek için tabloya bakmak lazım. AK Parti Kürt meselesinde tek bir gün gayrı samimi davranmamıştır. Türkiye’nin bütünlüğünün teminatı AK Parti’dir. Yoksa Türkiye’yi süzgece döndürürlerdi. Her tarafından akıtırlardı. Demokratik süreci hem ifsat etmeye hem istismar etmeye çalıştılar. Biz demokrasi yükseltmeye çalıştık, onlar lojistiklerini, insan kaynağını, sözde savaşçı sayılarını artırmaya kalktı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...