HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

24 Haziran 2018 Antalya ilçe ilçe Seçim Sonuçları | Antalya Cumhurbaşkanlığı Sonuçları

Düzenleyen: /
24 Haziran 2018 Antalya ilçe ilçe Seçim Sonuçları | Antalya Cumhurbaşkanlığı Sonuçları
Antalya, 24 Haziran Antalya Seçim Sonuçları, Antalya Seçim Sonuçları, İlçe İlçe Antalya Seçim Sonuçları, Haber

POLİTİKA Haberleri

Tüm Türkiye'nin merakla beklediği 24 Haziran 2018 seçim sonuçları açıklanmaya başlar başlamaz haberimizden ulaşabilirsiniz. Antalya seçim sonuçlarını ilçe ilçe görüntülemek için haberimizin detayını inceleyebilirsiniz. Peki 2018 seçimlerinde Antalya'da hangi parti önde? İşte ilçe ilçe anlık Antalya seçim sonuçları...

24 Haziran 2018 Şanlıurfa ilçe ilçe seçim sonuçları | Şanlıurfa anlık Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçları ile ilgili merak ettikleriniz haberimizde yer alıyor. Türkiye bu seçimle resmi olarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçmiş oldu. Antalya'nın Akseki, Alanya, Elmalı, Finike, Gazipaşa, Gündoğmuş, Kaş, Korkuteli, Kumluca, Manavgat, Serik, Demre, İbradi, Kemer, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa, Aksu, Döşemealtı ilçeleri yer almaktadır. Antalya 24 Haziran seçim sonuçları için haberimizi takip edebilirsiniz. İşte detaylar...

Sandığımdan hangi partiye ve Cumhurbaşkanı adayına kaç oy çıktı? TIKLA ÖĞREN
NET SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN

TÜM SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN

Oylar hangi halde geçerli, hangi halde geçersiz sayılacak? TIKLA-ÖĞREN

AK PARTİ ANTALYA ADAY LİSTESİ

1. Mevlüt Çavuşoğlu
2. Mustafa Köse
3. Sena Nur Çelik
4. İbrahim Aydın
5. Atay Uslu
6. Kemal Çelik
7. Gülçin Özboz

2015 SEÇİM SONUÇLARI NASILDI?

1 Kasım 2015 senesinde yapılan seçimin sonuçlarına göre Antalya'da AK Parti 7 Milletvekili, CHP 5 Milletvekili, MHP 2 Milletvekili çıkardı.

NEREDE OY KULLANACAĞIM?

Aşağıdaki linki tıkladığınızda, Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nın resmi internet sitesine yönlendirileceksiniz. Burada, ilk etapta ''T.C. Nüfus Cüzdanı'' yahut ''T.C Kimlik Kartı(Yeni) şeklinde sorgulama tiplerinden bir tanesini seçip,  “Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl”, “T.C. Kimlik Numarası”, “Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No” gibi yer alan bilgileri eksiksiz ve doğru ve bir şekilde doldurulmasının hemen ardından resim doğrulaması da yaptığınızda nerede oy kullanacağınızı öğrenip seçmen kaydı ve sandık sorgulama işlemini başarıyla gerçekleştirebileceksiniz. 

OYUNUZUN GEÇERSİZ SAYILMAMASI İÇİN BU UYARILARA DİKKAT!

Cumhurbaşkanı seçilecek olan oy pusulasının üzerinde Cumhurbaşkanı adaylarının fotoğrafı ve isimleri bulurken, Milletvekili seçilecek pusulanın üzerinde partilerin logosu ve isimleri yer alıyor olacak.

Pusulada mühür ittifak bölümüne taşacak şekilde parti alanına vurulmuşsa, oy yine partiye sayılıyor.

24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için geri sayım başladı. Bu seçimde, yeni parlamentonun yanı sıra cumhurbaşkanı da seçilecek. Cumhurbaşkanlığı için 6 aday yarışıyor.

Pusulada hem bir ittifaka, hem de birden çok partiye mühür basılmışsa, o takdirde bu oy ittifak için kullanılmış sayılıyor, 'ittifak ortak oyları' hanesine yazılıyor.

Pusulada yalnızca tek bir partiye mühür basılmışsa, oy o partiye yazılıyor.

4 Haziran'da seçmene iki pusula tek zarf verilecek. Oy pusulaların biri Cumhurbaşkanı seçimi için, diğer oy pusulası ise milletvekili seçimi için tercihe sunulacak.

Pusulada hem ittifaka, hem de tek bir partiye mühür vurulmuşsa, oy o partiye atılmış sayılıyor.

Pusulada yalnızca tek bir partiye mühür basılmışsa, oy o partiye yazılıyor.

Pusulada yalnızca ittifaka mühür vurulmuşsa, oy 'ittifak ortak oyları' sütununa yazılıyor.

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...