Seçimlerde Seçmen Kağıdı Olmadan oy kullanılır mı? 2018 | Nasıl oy kullanılır öğren

Düzenleyen:
Seçimlerde Seçmen Kağıdı Olmadan oy kullanılır mı? 2018 | Nasıl oy kullanılır öğren

POLİTİKA Haberleri

Türkiye, 24 Haziran seçimlerine giderken; kafalarda bazı soru işaretleri de var; ''2018 Seçimlerde seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı ve nasıl oy kullanılır'' tarzında merak ettiklerinizin cevapları bu haberde yer alıyor. Sizler için 2018 Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı ve nasıl oy kullanılır soruların cevaplarını haberimizde derledik.

24 Haziran 2018 Seçimlerde seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı ve nasıl oy kullanılır gibi aradıklarınıza bu haberden ulaşabilirsiniz. Türkiye, tarihî bir seçime gidiyorken ilk kez oy kullanacak olanlar ve bu seçimde nasıl oy kullanacağını merak edenler, ''Nasıl oy kullanılır, oy nasıl verilir, oy kullanma işlemi nasıl gerçekleşir, seçmen kağıdı olmadan oy verilir mi, seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı, oy verme internetten görüntülü videolu anlatım'' tarzında konuları Google'dan araştırıyor. Bir yanda Cumhur İttifakı, diğer tarafta da Millet İttifakı ile birkaç partinin de seçimlerde yarıştığı ve Türkiye'nin resmî olarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişini sağlayacak olan 24 Haziran seçimleri için merak ettiğiniz, ''2018 Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı ve nasıl oy kullanılır'' gibi konular haberimizde yer alıyor.

OY KULLANMA İŞLEMİ İLE İLGİLİ BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

TÜM SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN

Oylar hangi halde geçerli, hangi halde geçersiz sayılacak? TIKLA-ÖĞREN

Seçimlerde seçmen kağıdı olmadan oy kullanabilir miyim?

Türkiye, 24 Haziran'da oy vereceği seçimler öncesi ''Seçimlerde seçmen kağıdı olmadan oy kullanabilir miyim'' sorusu en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Günler öncesinden muhtarlıklardan dağıtılan seçmen kağıdını kaybedenler ya da almayanlar ''Seçimlerde seçmen kağıdı olmadan oy kullanabilir miyim'' sorusuna cevap arıyor.

Seçmen bilgi kağıtları olmadan da YSK seçmen sorgulama sayfasıyla oy kullanılacak adres ve sandık öğrenilebiliyor. Oy kullanma anında TC kimlik numaralı bir kimlik belgesi yeterli. Seçmen bilgi kâğıdı kendisine ulaşmayan seçmenler, internet sayfamızın "Nerede Oy Kullanacağım" bölümünden sorgulama yaparak Seçmen Bilgi Kağıdının dökümünü alabilirler.

Genel seçimlerde, seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin, sandık atama işlemi ile nerede oy vereceğinin belirlenmesinden sonra ilçe seçim kurullarınca; her seçmen için hangi seçim çevresi ve bölgesinde, kaç numaralı sandıkta oy vereceğini gösterir belge (seçmen bilgi kâğıdı) genellikle seçimlerden 21 gün önce gönderilmeye başlanır.

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...