HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

2018 Gaziantep Seçim Sonuçları ve İlçe İlçe seçim Sonuçları | Gaziantep Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları ve Oy Oranları

Düzenleyen: /
2018 Gaziantep Seçim Sonuçları ve İlçe İlçe seçim Sonuçları | Gaziantep Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları ve Oy Oranları
2018 Gaziantep Seçim Sonuçları Ve Anlık İlçe İlçe Seçim Sonuçları, Gaziantep Cumhurbaşkanlığı Ve Seçim Sonuçları Ve Oy Oranları, 24 Haziran Seçim Sonuçları, Cumhurbaşkanı Kim Oldu, Antep Kime Oy Verdi, Antepte Hangi Parti Çıktı, Haber

POLİTİKA Haberleri

Türkiye’de erken seçim kararı verildiği günden itibaren nefesler tutulmuştu. Kritik gün tamamlandı. Türkiye sandık başına gitti. 2018 Gaziantep seçim sonuçlarına haberimizden ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda Gaziantep Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçim sonuçları ve oy oranları, Gaziantep anlık ilçe ilçe seçim sonuçları ve tüm detayları buradan takip edebilirsiniz.

2018 24 Haziran Gaziantep seçim sonuçlarını, milyonlar merak içinde bekliyordu. 24 Haziran 2018 Gaziantep seçim sonuçları nasıl olacak? Türkiye Cumhurbaşkanı olarak kimi seçecek? Herkesin en merak ettiği cevabını aradığı sorulardan. Araban, Islahiye, Karkamış, Nizip, Nurdağı, Oğuzeli, Şahinbey, Şehitkamil, Yavuzeli Gaziantep’in ilçelerindendir. Gaziantep anlık ilçe ilçe seçim sonuçları burada yer alıyor. 2018 Gaziantep seçim sonuçları, Gaziantep Cumhurbaşkanlığı ve seçim sonuçları ve oy oranları burada yer alıyor…

Sandığımdan hangi partiye ve Cumhurbaşkanı adayına kaç oy çıktı? TIKLA ÖĞREN
NET SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN

TÜM SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN

SEÇİM İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER
 
24 Haziran 2018 Pazar günü birlikte yapılacak olan Cumhurbaşkanı Seçimi ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde oy kullanırken dikkat etmeniz gereken konular aşağıda belirtilmiştir.
 
1. Oy Verme Saatleri :
 
Oy kullanma saatleri 08.00 – 17.00 arasıdır.
 
2. Nerede Oy Kullanacaksınız? Sadece Kayıtlı Olduğunuz Sandıklarda Oy Kullanabilirsiniz.
 
Nerede ve hangi sandıkta oy kullanacağınız, adresinize gönderilen seçmen bilgi kağıdında yer almaktadır. Eğer seçmen bilgi kağıdınız elinize ulaşmadıysa; nerede oy kullanacağım,  e-devlet kapısından veya Seçmen Sorgulama mobil uygulamasından kendinizin ve sizinle aynı hanede oturan yakınlarınızın oy kullanacağı yer ve sandık numarasını öğrenebilirsiniz.
 
3. TC Kimlik Numaralı Kimliğinizi Unutmayınız!
 
Oy verme günü yanınıza Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı, Geçici Kimlik Belgesi, nüfus cüzdanı, resmi dairelerce verilen soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi, hakim ve savcılar ile yüksek yargı organı mensuplarına verilen mesleki kimlik kartı, avukat, noter ve askeri kimlik kartı gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgeyi yanınızda bulundurmayı unutmayınız. Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmayan resimli ve resmi bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için, bu belgelerin yanında ayrıca seçmen bilgi kağıdını veya nüfus müdürlüklerince verilmiş nüfus kayıt örneğini ibraz etmesi şarttır. Bu belgelerden birini vermeyen seçmen oy kullanamaz.
 
4. Oyunuzu Kullanırken
 
ÖNEMLİ:  Cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla oy verme yerine girilmesi yasaktır ve cezası bulunmaktadır. Bu tür cihazların oy verme işlemi bittikten sonra iade edilmek üzere sandık kuruluna bırakılması gerekmektedir.Sandık kurulu görevlisi kimliğinizi alarak sandık seçmen listesinde isminizi bulur ve kontrollerini yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı Seçimi birleşik oy pusulası ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi birleşik oy pusulasını, zarf ve mührü size vererek kabinde oyunuzu kullanmanızı ister.
 
Birleşik oy pusulalarında tercih ettiğiniz cumhurbaşkanı adayı, siyasi parti, ittifak veya bağımsız aday için ayrılan bölümden dışarı taşırmadan "TERCİH" veya "EVET" mührünü basın ve kurumasını bekleyin. "TERCİH" veya "EVET" mührü dışında oy pusulalarının herhangi bir yerine imza atmayın veya işaret koymayın, Birleşik oy pusulalarını düzgün bir şekilde katlayıp zarfa koyun.Zarfı sandığa attıktan sonra sandık seçmen listesinde adınızın bulunduğu yerin karşısına imzanızı atın.
 
5. Engelli Seçmenler
 
Görme engelliler, felçliler, elleri eksik olanlar veya bu gibi bedeni engelleri açıkça belli olanlar o seçim çevresi seçmeni olan ve o sırada sandık çevresinde bulunan akrabalarından birinin, akrabası yoksa diğer herhangi bir seçmenin yardımı ile oylarını kullanabilirler. Bir seçmen birden fazla engelliye yardım edemez. Sandık kurulu başkan veya üyeleri, engelli seçmenlere yardım etmek amacıyla oy verme kabinine giremez oy kullanma sırasında yardım edemez.
 
SEÇİM NEDİR?

Seçim bir kişinin belirli bir göreve, kanunların gösterdiği şekilde verilecek oylarla getirilmesi sistemidir. Millet Meclisi, Senato, Belediye Meclisi, II Genel Meclisi, İhtiyar Heyeti üyeleriyle muhtarlar hep seçimle iş başına getirilir. Böylece seçmenleri adına hareket ve faaliyet gösterme yetkisini kazanırlar. Seçimler, halkın, hemşerilik ve yurttaşlık haklarının belirmesi demektir. Anayasamızın 55. maddesine göre, yurttaşlar, kanunda gösterilen şartlara uygun olarak seçme ve seçilme hakkına sahiptir. Seçimler, serbest, eşit, gizli, tek dereceli genel oy, açık sayım ve döküm esaslarına göre yapılır. Siyasi seçimler belli başlı iki sisteme göre yapılır. «Çoğunluk Sistemi» nde, bir seçim bölgesinde kullanılan oyların çoğunu kazanan parti, ya da şahıs, seçimi de kazanmış olur. Öteki oylar boşa gider. «Nispi Sistem» de ise üyelikler,. kazanılan oy oranında paylaşılır.
 
 
 
 

 

 

Düzenleyen:  - POLİTİKA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...